Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2024. Június 03. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: Inforábaköz

A csornai önkormányzat egy héttel a választás előtt betiltotta a véleményt

A csornai önkormányzat egy héttel a választás előtt betiltotta a véleményt

Nem kérdez, nem beszél! Örülj, dícsérj, hálálkodj, vagy fogd be a szád!

"Ezt a napot nem feledjük!"- így kezdte Facebook bejegyzését Csorna Város, vagyis a csornai önkormányzat hivatalos Facebook oldala. Ezt a két (!) napot valóban nem feledjük.

Az első nap. Csorna hosszú ideje várta, hogy az 1973-ban felavatott termálfürdő megújuljon. Június elsején szombaton minden csornai vágya teljesült, amikor újranyitott a felújított termálfürdő. Felújították a kutakat, vezetékeket, a gépészetet, a medencéket, új fogadóépületet, büfét építettek, még csúszdák is vannak. Ez igazi örömhír Csornának. Reméljük, minél többen élvezik a felújított létesítményt, és vigyáznak is rá, óvják, rendeltetésszerűen használják, hogy minél tovább szolgálhassa a fürdőzni vágyókat.

Azonban június másodikát sem feledjük! Ez volt az a nap, amikor a Csorna Város Facebook oldalon, az önkormányzat hivatalos Facebook oldalán (!) korlátozták, hogy ki szólhat hozzá a fent hivatkozott mondattal kezdődő, a termál megnyitásáról szóló bejegyzéshez. Ezzel tulajdonképpen Csorna Önkormányzata a közösségi médiában megszüntette a szólásszabadságot egy héttel az önkormányzati választás előtt. Ez persze nem meglepő, hiszen eddigi működésük során rendszeresen bebizonyították, hogy a szólásszabadság nekik nem számít, az övékétől esetleg eltérő véleményekre magasról tesznek, vagy tiltják, mint most, vagy pökhendi agresszivitással „válaszolnak” rá. A látható hozzászólások tartalma és stílusa nem indokolja a tiltást, ebből az következik, hogy töröltek hozzászólásokat, csornaiak véleményét. Csak. Mert nem tetszik. A város oldalán! Felfoghatnák végre, hogy nem az önkormányzatnak van városa, hanem a városnak van önkormányzata. Azt is megérthetnék, hogy nem csak azok felé tartoznak felelősséggel, akik rájuk szavaztak, hanem minden csornainak. Azoknak is, akik mások kezébe adnák a város vezetését. Alapvető állampolgári joguk a véleménynyilvánítás és a választás is! Az egészen elképesztő, hogy a választás előtt egy héttel a város lakóinak lehetetlenné teszik a megszólalást. Vajon mit is jelenthet ez a korlátozás? Ki szólhat, ki nem szólhat hozzá? Mi kell a hozzászóláshoz? Fidesz tagsági könyv? Békemenet részvétel? Megfelelő besorolás a Kubatov-listán?

Miért korlátozta a hozzászólásokat az önkormányzat a Facebook bejegyzésénél?
Meg merte kérdezni valaki, hogy miért és hogyan költötték el a teljes 2 milliárd 200 millió forintot a felújításra, miközben eredetileg a felújításra 1 milliárd 300 milliót kaptak, plusz 900 milliót egy új, fedett új fürdőkomplexum és szálloda tervezésére? Ezt a 900 milliót is ráköltötték a fürdőre.
Kérni merészelte valaki, hogy a Csorna Projekt Kft és a tulajdonos önkormányzat tartsa be törvényi kötelezettségeit, és hozza nyilvánosságra a beruházások szerződéseit és adatait?
Kérni merészelte valaki, hogy tisztán és világosan számoljanak el a felújítás költségeivel?
Meg merészelte jegyezni valaki, hogy ennyi pénzből legalább egy medencét befedhettek volna?
Meg merészelte jegyezni valaki, hogy egy 3 hónapig nyitott idénystrand fürdésre alkalmas, de turizmus fejlesztésére nem?
Meg merészelte jegyezni valaki, hogy ezekkel az árakkal nem lesz minden nap tömeg a termálban, sokaknak nem fog telni rá?
Nem volt elég hálás a nép, nem dícsérték megfelően az önkormányzatot?

Itt csak dícsérni, hálálkodni, örömködni szabad! Egyáltalán hogy merészel bárki bármit is kérdezni, megjegyezni? Ez úgy látszik sértő az önkormányzatnak, ezért aztán látványosan meg is sértődik, és korlátozza a hozzászólásokat. Ráadásul láthatóan azt hiszik, hogy ez így rendjén van, és nem számít, mert majd vasárnap úgyis besöprik a szavazatokat, és akik nem rájuk szavaznak, azok úgysem számítanak, örüljenek, hogy megtűrik őket az ő városukban, amit kizárólag a sajátjuknak tekintenek.
Most még éppen időben van ezen elgondolkodni.....

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 16:00, kedd | Helyi

Nyári szünidei gyerekétkeztetés Kapuváron

Tájékoztató

2024. Június 25. 13:00, kedd | Helyi

Az elmúlt héten hetvenhárom eseményhez vonultak a megye tűzoltói

A 25. héten történt.

2024. Június 25. 09:00, kedd | Helyi

Iskolák versenye az őszi Kapuvár maratonon

Melyik iskola indítja a legtöbb diákot?

2024. Június 24. 16:00, hétfő | Helyi

A második pályázati körös led izzók átvétele Kapuváron

Meghatalmazott is átveheti.