Városlista
2023. január 29, vasárnap - Adél

Hírek

2016. Július 05. 15:14, kedd | Helyi
Forrás: MSZP Csornai Szervezet

A csornai önkormányzat eljátszotta a becsületét

A csornai önkormányzat eljátszotta a becsületét

Az MSZP Csornai szervezete elnökségének sajtóközleménye. (képünkön a magyarkeresztúri idősek háza)

Megdöbbenve értesültünk arról, hogy Csorna Város Önkormányzata titokban, a többi önkormányzat háta mögött milyen felháborító döntést hozott, ráadásul milyen sunyi, alattomos módon. A lehetséges utolsó időpontban, előző nap összehívott rendkívüli ülésen, előre meg nem hirdetett napirend keretében döntöttek a Csornai Többcélú Kistérségi Társulásból való kilépésről. Ezzel lehetetlen helyzetbe hozták a térség többi 30 önkormányzatát.

Méltatlan ez az eljárás a csornai önkormányzat ellenzéki képviselőivel szemben, mert rendszeresen egyik nap email-ben hívnak össze másnap reggelre testületi ülést. Megfosztva ezzel a képviselőt a felelős felkészülés lehetőségétől, sőt a részvételtől is. Képviselőink nem is tudtak részt venni ezen az ülésen, mert egyikük nyaralt, másiknak halaszthatatlan munkahelyi elfoglaltsága volt. Ráadásul nem is tudtak arról, hogy ilyen súlyos döntésre készül a városvezetés.

Méltatlan ez az eljárás a térségi önkormányzatokkal szemben, mert alattomosan a hátuk mögött olyan kényszerhelyzetbe hozta őket, amit önerőből nem is tudnak megoldani. Az utolsó lehetséges napon kilépett a Társulás legnagyobb önkormányzata, ők pedig benne maradtak az ezer sebből vérző szervezetben. A 2014-ben újra valódi térségközponti szereppel kampányoló csornai Fidesz ezzel eljátszotta a becsületét a térségben.

A legméltatlanabb azonban azzal a több mint 80 idős vagy fogyatékos ellátottal, és legalább 35 munkavállalóval szemben, akiket sorsukra hagytak. Két bentlakásos idősotthon, a fogyatékosok napközije és támogató szolgálata került most lehetetlen helyzetbe. Az MSZP csornai önkormányzati képviselői az összehívás körüli kisded játékok miatt nem tudtak részt venni az ülésen, nem tudták elmondani ellenvéleményüket. Képviselőinkkel együtt elfogadhatatlannak és felháborítónak tartjuk a döntést és a döntéshozatal körülményeit is.

MSZP Csornai Szervezet elnökség

Az ügy hátteréről ebben a cikkünkben olvashat.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 28. 13:41, szombat | Helyi

Aranytömbökké olvasztották a lopott arany granulátumot a tolvajok

Aranytömbökké olvasztották a lopott arany granulátumot a tolvajok, akikkel szemben a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség emelt vádat.

2023. Január 28. 10:00, szombat | Helyi

Vadhálót loptak el egy erdészeti telephelyről Ivánban

A rendőrök elfogták a tolvajt, és visszaadták a lopott árut a sértettnek.

2023. Január 27. 16:00, péntek | Helyi

Óvodába hív a Páli Szent Vince Katolikus Óvoda

Ovi-hívogató foglalkozás, nyílt nap, beiratkozás.

2023. Január 27. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?