Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Február 13. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

A csornai önkormányzat hétfői döntései

A csornai önkormányzat hétfői döntései

Jegyzői tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. február 11-i üléséről

A képviselő-testület ülése zárt üléssel kezdődött, amelynek keretében első napirendi pontban elbírálta a Csornahő Kft. ügyvezetői munkakör betöltésére beérkezett pályázatokat.

Másodikként döntést hozott a képviselő-testület a Csornai Kogenerációs Erőmű Kft. megvásárlásával kapcsolatban.

Harmadikként a biogáz projekt előkészítési munkáinak elindításáról döntött a képviselő-testület. Elfogadta a testület a „MEGÚJULÓ ENERGIAPARK MODELLPROGRAM Csorna” elnevezésű fejlesztési projektről készült összefoglaló anyagot, valamint felkérte a polgármestert, hogy a projektet, mint kiemelt projektjavaslatot továbbítsa a szakminisztérium felé. Negyedikként döntött a testület a Vilmos Park Kft. ügyvezető igazgatójának megválasztásáról.

A nyílt ülés napirendi pontjai keretében elsőként elfogadta a képviselő-testület a város településszerkezeti tervét. A város településszerkezeti terve 2000. évben lett elfogadva, a törvényi előírások alapján az önkormányzat felülvizsgálta, és ez alapján új településszerkezeti tervet fogadott el a testület.

Ezt követően módosította a képviselő-testület a település belterületének helyi építési szabályzatáról szóló 17/2000. (X. 2.) önkormányzati rendeletet. A rendeletmódosítást alapvetően a Szent Antal temető területének tervezett bővítése, fejlesztése, új ravatalozó épület építése indokolta.

Módosította a képviselő-testület a közterületek használatának szabályozásáról és rendjéről szóló 13/2003. (VI. 1.) önkormányzati rendeletét. A módosítás alapján – több mint 5 év után - emelkedtek a közterület-használati díjak.

Megtárgyalta a testület az önkormányzati lakások és nem lakáscélú helyiségek bérbeadásával kapcsolatos helyi önkormányzati rendeletek módosítására előterjesztett javaslatot. A képviselő-testület felülvizsgálta a hatályos lakás- és helyiségbérletre vonatkozó rendelkezéseket és a több mint 4 éve változatlan bérleti díjak emeléséről döntött. A lakásbérleti díjak esetében az emelés mértéke 10,85 %, a nem lakáscélú helyiségek esetében a bérleti díj minimum összegét 1.100 Ft/m2 mértékben határozta meg a testület, a kivételes elbírálás alá sorolandó helyiségek körének egyidejű meghatározásával.

Ezután az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 7/2012. (II. 27.) önkormányzati rendeletet módosította a testület. A módosítás oka a költségvetési támogatások változása, intézményi pótelőirányzat biztosítása, intézményi bevételi és kiadási előirányzatok módosítása, hivatali előirányzatok belső átcsoportosítása, a 2012. évi pénzmaradvány beépítése azoknál az intézményeknél, amelyeket a fenntartó váltás érintett, valamint a képviselő-testületi döntések átvezetése.

Megtárgyalta a képviselő-testület a Polgármesteri Hivatal átszervezésére, valamint a Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására vonatkozó javaslatot, amelyet azonban nem fogadott el.

Szintén tárgyalta a testület az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló rendelettervezetét, de a döntést február 25. napjára halasztotta.

Elfogadta a testület a közvilágítás korszerűsítésére vonatkozó pályázat benyújtására vonatkozó javaslatot, amely közvilágítási lámpatestek LED-es lámpatestre történő cseréjét célozza. A fejlesztési projekt összköltsége 66,4 M Ft, önrésze 9.966.195 Ft.

Döntött a képviselő-testület:

- a polgármester és a képviselők vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének teljesítéséről szóló tájékoztató elfogadásáról,

- a csornai 4. sz. fogorvosi körzet fogorvosi feladatainak ellátására kiírt pályázat elbírálásáról, új pályázat kiírásáról,

- a Kormányhivatal zárt ülés elrendelésére vonatkozó javaslatának elfogadásáról,

- a Király Ferenc és társai elleni perben fellebbezés benyújtásáról,

- a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület Elnökségébe tag delegálásáról.

Dr. Döbrössy Adriennjegyző

Címkék: önkormányzat, csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás