Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Március 21. 11:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

A csornai önkormányzat is megköszönte a részleges hitelátvállalást

A csornai önkormányzat is megköszönte a részleges hitelátvállalást

Tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. március 18-i üléséről

A képviselő-testület ülése első napirendi pontban tárgyalta a Csorna város 2012. évi közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről, feladatokról szóló rendőrkapitányi beszámolót. A képviselő-testület a beszámolót elfogadta, egyben köszönetét fejezte ki a kapitányság vezetőjének és személyi állományának a város közbiztonsági helyzetének javítása érdekében végzett munkájáért. A testület úgy döntött, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrnap alkalmából a városi rendőrkapitányság személyi állományának két tagját bruttó 50.000 Ft/fő összegű jutalomban részesíti.

Másodikként megállapította a képviselő-testület az intézmények étkezési nyersanyagnormáját, majd ezt követően módosította a szociális és gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól szóló 10/2010. (III. 23.) önkormányzati rendeletet. A rendeletmódosítás bevezeti a bölcsődei személyi térítési díjat, amelyet a bölcsődei gondozás után csak arra a napra kell megállapítani, amelyen a gyermek a bölcsődei ellátást ténylegesen igénybe veszi. Mértéke 50 Ft/nap.

Megtárgyalta és megalkotta a testület az önkormányzat vagyonáról, a vagyon kezeléséről és hasznosításáról szóló önkormányzati rendeletét. A rendeletalkotást törvényi szabályozás módosulása indokolta.

Elfogadta a képviselő-testület a kéményseprő-ipari közszolgáltatás Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatáról való átvállalására vonatkozó javaslatot. A korábbi gyakorlatnak megfelelően, Csorna Város Önkormányzata továbbra is önként vállalt feladatként látja el a fenti közszolgáltatást.

Módosította a képviselő-testület a Molnár TV Kft.-vel kötött vállalkozási szerződést a vállalkozói díj csökkentéséből eredően.

Jóváhagyta a képviselő-testület a Klebelsberg Állami Intézményfenntartó Központtal (KIK) kötendő, a köznevelési feladatot ellátó intézmények önkormányzati tulajdonú ingó és ingatlan vagyonelemeinek 2013. január 1. napjától kezdődő használatára vonatkozó vagyonkezelési, illetve ingyenes vagyonhasználati szerződéseket. A szerződések a Széchenyi István Körzeti Általános Iskola, a Kerényi György Művészeti Iskola, a Kossuth Lajos Szakiskola, a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola, Kollégium, valamint a Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium vagyonelemeit érintik.

Tájékoztatta a polgármester a képviselő-testületet az adósságkonszolidációs eljárás során tett intézkedésekről. A tájékoztató szerint az önkormányzat 2012. december 31-i teljes tartozásállománya 1.486.030.199 Ft, a napi MNB árfolyamon számolva. Az állam teljes mértékben átvállalta az önkormányzatnak a Margit Kórház működtetéséhez és fejlesztéséhez kötődő adósságának és járulékainak összegét, 50.696.804 Ft összegben. A fennmaradó 1.435.393.395 Ft tartozást 60 % mértékben, 861.236.037 Ft összegben vállalta át állam, így összesen 911.872.841 Ft összeggel csökken az önkormányzat tartozásállománya, amely az eredeti állomány 61,4 %-a. A fentiek alapján a fennmaradt adósságállomány összege 574.157.358 Ft. A meglevő önkormányzati bankbetéteket, valamint a 2013. évi tervezett költségvetési kiadásokat is figyelembe véve, az önkormányzat adósságállománya kb. 200 millió Ft. A város lakóinak nevében a képviselő-testület köszönetét fejezte ki a Magyarország Kormánya tagjainak Csorna város adósságállományának 61,4 %-os átvállalásáért.

Döntött a képviselő-testület:

- az önkormányzat közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási tervének elfogadásáról,

- az önkormányzat és intézményei 2013. évi közbeszerzési tervének jóváhagyásáról,

- közművelődési érdekeltségnövelő pályázat benyújtásáról,

- a LEADER pályázatok finanszírozásáról,

- a település belterületének helyi építési szabályzatáról szóló 17/2000. (X. 2.) rendelet módosítására irányuló eljárás megindításáról a Szent Antal temető tervezett fejlesztése miatt,

- a rendkívüli téli időjárás okozta védekezési költségek és károk miatti vis maior pályázat benyújtásáról,

Zárt ülésen tárgyalta a képviselő-testület a Csornai Kogenerációs Kft. megvásárlásával kapcsolatos tájékoztatót.

Dr. Döbrössy Adriennjegyző

Címkék: önkormányzat, csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?