Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. November 02. 12:20, szombat | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

A csornai önkormányzat októberi ülésének döntései

A csornai önkormányzat októberi ülésének döntései

Jegyzői tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. október 28-i üléséről

A képviselő-testület első napirendi pontban tárgyalta a Városi Művelődési Központ és Könyvtár szakmai tevékenységéről, működéséről szóló beszámolót. A képviselő-testület a beszámolót elfogadta, egyben köszönetét fejezi ki az intézmény vezetőjének és dolgozóinak színvonalas közművelődési és közgyűjteményi munkájáért.

Másodikként tárgyalta a képviselő-testület a Városi Művelődési Központ és Könyvtár magasabb vezetői álláshelyére kiírt pályázat elbírálását. A képviselő-testület Szalayné Galambosi Tímea jelenlegi intézményvezetőt bízta meg 2013. november 1. napjától 2018. október 31. napjáig 5 év határozott időre az intézmény igazgatójának (magasabb vezetőjének).

Harmadik napirendi pontban tárgyalta a testület az önkormányzat és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 5/2011. (II.15.) rendelet (SzMSz) felülvizsgálatát. A felülvizsgálatot a törvényi változások indokolták és ennek eredményeképp módosította a testület SzMSz-ét.

Negyedikként tűzte napirendre a testület a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló rendelet alkotására és beszerzési eljárás megindítására vonatkozó javaslatot. A testület törvényi változások miatt új önkormányzati rendeletet alkotott a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról, továbbá döntött a közszolgáltató kiválasztását célzó beszerzési eljárás megindításáról.

Ötödikként tárgyalta és fogadta el a képviselő-testület az önkormányzat 2013. I-III. negyedéves gazdálkodásáról szóló tájékoztatót, valamint az önkormányzat 2014. évi költségvetési koncepcióját.

Hatodik napirendi pontként módosította a testület az önkormányzat 2013. költségvetéséről szóló 9/2013. (III. 11.) önkormányzati rendelet. A rendeletmódosítás keretében döntött a képviselő-testület a csornai mentőállomás gépjárművei felszereléséhez támogatás biztosításáról 150 E Ft értékben.

Ezt követően döntött a képviselő-testület az önkormányzat adósságkonszolidációjával kapcsolatosan tett polgármesteri intézkedések tudomásulvételéről. Az adósságkonszolidáció keretében az állam összesen 911.743.433,87 Ft összegben vállalta át az önkormányzat terheit. Az átvállalásból 836.304.077,54 Ft a „Csorna Gyarapodás” kötvényből részlegesen átvállalt összeg. A hiteleink átvállalása törlesztési célú támogatás nyújtással történt meg, összesen 75.439.356,33 Ft összeget fizetett vissza az állam.

Nyolcadik napirendi pontként elfogadta a képviselő-testület a Csukás Z. Mezőgazdasági Szakképző Iskolával kötendő vagyonkezelési szerződést. A szerződéskötést az intézménynek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól a Vidékfejlesztési Minisztérium fenntartásába kerülése indokolta.

Módosította a képviselő-testület a Bősárkány-Csorna-Farád Szennyvízkezelési Társulás Társulási Megállapodását a törvényi rendelkezéseknek való megfelelés miatt.

Döntött a képviselő-testület a Kheopsz Kft. elleni perben fellebbezés benyújtásáról.

Elfogadta a testület a parkfenntartási feladatokról szóló tájékoztatót.

Zárt ülésen tárgyalta és fogadta el a képviselő-testület az EUROFARM Kft. tartozásának behajtására vonatkozó javaslatot.

Dr. Horváth Etelkajegyző

Címkék: önkormányzat, csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 16:00, szombat | Helyi

Emlékezzünk és emlékeztessünk

Pályázati felhívás a magyarországi holokauszt 80. évfordulójának alkalmából.

2024. Május 04. 13:00, szombat | Helyi

Madárfiókát találtam, mit tegyek?

Útmutató szakértőktől.

2024. Május 04. 09:00, szombat | Helyi

Nyári alkotótábor gyerekeknek Beledben

Érdeklődni jelentkezni a művelődési házban lehet.

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.