Városlista
2022. szeptember 26, hétfő - Jusztina

Hírek

2021. Október 18. 14:11, hétfő | PR
Forrás: (x)

A férfi softshell kabát nélkülözhetetlen a gardróbból, de nemcsak a szükség miatt!

A férfi softshell kabát nélkülözhetetlen a gardróbból, de nemcsak a szükség miatt!

Ősszel és télen elengedhetetlenek azok a ruhadarabok, amik nemcsak kényelmesek, hanem kellő védelmet biztosítanak a zord környezeti hatásokkal szemben.

A szükség törvénye, hogy a nedvességgel, széllel és hideggel szemben védekezni kell. Ugyanakkor ez nem jelent egyet azzal, hogy a cél érdekében bevetett ruhák csupán hasznosak, de egy cseppet sem szemrevalóak.

A praktikusság és az esztétikusság kéz a kézben járnak egymással?

Igen, legalábbis ha a Bolf kínálatáról van szó. Kétségtelen tény, hogy néhány évvel ezelőtt különböző nylon hatású kabátok is keringtek a piactereken: széllel és vízzel szembeni maximális védelmet ígérve. De egyrészt ezek az ajánlások többnyire a gyakorlatban erejüket és hitelességüket vesztették. Másrészt finoman szólva sem nyújtott varázslatos élményt a modellek látványa. Márpedig hasznosság ide, megfelelő öltözködési stratégia oda, igenis mérvadó, hogy mi az, ami a szemnek tetszetős.

Sokan, a fenti esettanulmányból kiindulva úgy gondolják, hogy a praktikusság oltárán mindenkor feláldozható a stílusosság, mert a komfortérzet borítékolásánál nincsen fontosabb. Érdemes ezt a tévhitet tisztába tenni. Miért ne lehetne egy és ugyanazon dzseki kényelmes és divatos? Egyáltalán nem kell kompromisszumokat kötni, pláne nem ilyen kardinális kérdésben.

A hosszan tartó elégedettség záloga a hiányérzet lenullázása. Ha a megjelenés terén épp úgy minden adott, mint a kényelem tekintetében, akkor a teljesség biztosított. Ez az az állapot, amit érdemes elérni és megtartani.

Miért annyira népszerű a softshell?

A férfi dzsekik univerzumában is számtalan kollekció létezik. Az utóbbi időben mégis a softshell variációk azok, amik osztatlan sikert aratnak. Hogy miért? Azon egyszerű oknál fogva, hogy miközben kisugárzásuk trendi és vonzó, praktikusságuk minden igényt kielégít.

A kabátok anyaga légáteresztő jellegű, azaz a beleizzadás, fülledés, bepállás teljes mértékben elkerülhető. Ám a széllel, zimankóval szembeni védelem maximális hatékonysággal garantálható. A vízhatlan szövet mindennek tetejében búcsút int az el- és beázás rémének, aminek a veszélye amúgy ősszel és télen jócskán fennáll.

A bélés vastagságától függ, hogy az érintett típus átmenetinek számít-e, vagy már inkább a télre van hangolva. Akik a réteges öltözködés hívei nem egyszer a legzordabb mínuszok közepette is átmeneti kabátban járnak, lévén több ruhadarab alkotja a pajzsukat. Ez is kiváló megoldás, ugyanakkor ebben az esetben a méretválasztásnál mindenképpen célszerű bekalkulálni a felhalmozódó ruhadarabokat.

A hosszított fazon derekasan helytáll!

A mínuszok váratlanul támadnak, még akkor is, ha amúgy naptár szerint az ősz végéhez közeledünk. A hideghez társuló szél a bőr alá is bekúszik, szóval érdemes alaposan felkészülni már, ami az öltözet milyenségét illeti. A hosszú, derekat is alaposan védő típusok kedveltsége nem véletlen.

A tél zord érintéséről tudomást sem vevő férfias hozzáállás nagyon becsületre méltó, de a kitartás más területeken is kamatoztatható. A megfelelő ruházat beszerzése pillanatok alatt tető alá hozható, még csak extra erő vagy időbefektetésre sincs hozzá szükség.

A softshell dzseki garantáltan nem hoz szégyent viselőjére: sem ami a stílusos megjelenést, sem ami a praktikus használatot illeti.

Egy régi mondást idézve fújhat a szél, eshet az eső - ebben az esetben a softshell tartást biztosít! A férfias kiállás így ezer százalékosan borítékolható!

Címkék: bolt, divat, kabát, ruha

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 22. 13:19, csütörtök | PR

K&H: mennyibe kerül a mozi? Mi lesz a zsebpénzzel? a gyerekek élete is drágább lett

Egyre drágábbak a meglóduló infláció miatt az iskolások hétköznapjai, például a menzákon jelentős drágulás figyelhető meg.

2022. Szeptember 22. 08:08, csütörtök | PR

Kerülje el a vadgázolást az első hazánkban is elérhető okos vadriasztóval

Hazánkban a hivatalos statisztikáknál jóval több, évente akár 40 ezer vadgázolás történhet. Ezt a számot hivatott csökkenteni a VIONN GO, az első okos vadriasztó

2022. Szeptember 11. 20:43, vasárnap | PR

NYESZ számla nyitása. Kinek éri meg?

Napjainkban szinte senki nem hagyhatja figyelmen kívül a tényt, hogy az állami nyugdíjazás kapcsán felmerülnek bizonyos kétségek.

2022. Szeptember 06. 16:46, kedd | PR

Tökéletes romantika Noszvajon a Treehousesban

Virág András, karate világbajnokunk ritkán enged betekintést a magánéletébe.