Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Szeptember 11. 11:19, kedd | Helyi
Forrás: saját forrás

A Fertő környékére kirándult a csornai Öregek Napközi Otthona

A Fertő környékére kirándult a csornai Öregek Napközi Otthona

Kastélylátogatás és sétahajózás is szerepelt a programban.

- A szokásosnál kicsit korábban, és a megszokottnál izgatottabban gyülekeztek múlt pénteken a csornai Öregek Napközi Otthona gondozottai. A korai közös reggeli után buszra szálltunk, és kirándulásra indultunk. Minden évben elmegyünk az ország egy közeli nevezetességét meglátogatni. Jobban összehozza a társaságot, ha kimozdulunk a megszokott helyünkről, ha az otthon falain kívül is átélünk közös élményeket. Az idén a Fertő környékére vettük az irányt. A kirándulás programját mindig a gondozottak életkorának megfelelően állítjuk össze, nem kell sokat gyalogolni, nem kell sietni, mégis sok szépet és érdekeset láthatnak. Az úti csomagjukba szendvicset is kaptak, ha napközben megéheznek, és a kirándulás közös vacsorával zárult a fertőendrédi Tercia Vendéglőben. A gondozottaknak a programért és a napi ellátásért csupán a megszokott napi térítési díjat kellett fizetniük, a nap költségeit az intézmény fedezte.- mondta el Kozmáné Egyed Andrea az ÖNO vezetője.
- Külön busszal utaztunk Nagycenkre, ahol megnéztük a kiállított vonatokat, utaztunk a kisvasúttal. Ezután Fertődre mentünk, ahol megcsodáltuk a gyönyörűen felújított Eszterházy kastélyt. Mindenkit lenyűgözött a felújítás után újra a régi fényében pompázó kastély és a kert. Gondozottaink nagyon élvezték a sétahajózást a Fertő-tavon, gyönyörű időben a nyugodt vízen tényleg nagyszerű érzés volt. A program végi vacsora a szokásos jó hangulatban zárult. Nem csak a gondozottainknak, hanem aktív és nyugdíjas dolgozóinknak is kellemes élményben, szép kirándulásban volt részünk. Velük együtt már tervezzük és várjuk a jövő évi kirándulást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás

2024. Április 30. 13:00, kedd | Helyi

Előzmény nélkül szúrta hátba iskolatársát a hatodikos lány

Emberölés kísérlete miatt indult eljárás. Videóval.

2024. Április 30. 09:00, kedd | Helyi

A megyében az elmúlt héten 54 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A 17. héten történt.