Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Július 17. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: saját forrás

A FIDESZ buktatta le Csornán a rezsiátverést

A FIDESZ buktatta le Csornán a rezsiátverést

A fenti címmel tartott ma sajtótájékoztatót Papp József az MSZP csornai elnöke.

A hétfői testületi ülésen elfogadta azt az állásfoglalást a csornai képviselő-testület, amely infláció + 10% távhődíj emelést javasol Csornán. Ennek kapcsán tartott ma sajtótájékoztatót a helyi MSZP.

- Hányszor lehet egy kampányban átverni az embereket?- ezzel a kérdéssel kezdte sajtótájékoztatóját az elnök.Miközben a FIDESZ lassan egyetlen politikai mondanivalója a rezsicsökkentés, ezért állítólag még szabadságharcot is vív Európa ellen, Csornán bebizonyosodott, hogy ez többszörös hazugság.

- A kormány és a parlament olyan szabályokat alkot az állítólag dúsgazdag közműcégek ellen, aminek a terheit állítólag nem lehet áthárítani az emberekre. A Csornai Hőszolgáltató Kft-nél ez azt jelenti, hogy tavaly befagyasztották az árakat, az idén még 10%-ot csökkenteni is kellett. Az állami árszabályozók miatt leállították a gázmotoros erőművet, ez mínusz 15 millió a cégnek, csökkent az állami kompenzáció 29 millióval, a közművezeték adó 1 millióval növelte a kiadásokat úgy, hogy az idei évre eleve 27 milliós veszteséget terveztek.- mondta el Papp József a hétfői testületi ülés előterjesztésére hivatkozva. Ha csődbe megy a Csornahő, nem lesz fűtés és meleg víz 400 csornai lakásban, kórházban, iskolákban, óvodákban, bölcsődében és a többi intézményben. Az önkormányzat vagy a mi befizetett adóinkból fedezi a veszteségeket, vagy meg kell emelni a távhő árát. A csornai képviselők 9:2 arányban (4 fideszes igen szavazattal!) úgy döntöttek hétfőn, hogy infláció + 10% távhő áremelést javasolnak. Mindezek ismeretében már félve gondolunk a szintén önkormányzati tulajdonú víz és szennyvíz szolgáltatóra, a várható vízdíjakra.

- Hazugság, hogy minden közszolgáltató elbírja a plusz költségeket és a rezsicsökkentést. Hazugság, hogy nem hárítják át az emberekre a terheket. Hazugság, hogy a FIDESZ a rezsicsökkentés pártján áll, mert az első alkalommal azonnal igent mondtak az áremelésre.

- Felszólítjuk a FIDESZ helyi vezetőit és képviselőit, hogy kérjenek bocsánatot a csornaiaktól, különösen azoktól a távfűtött lakásban élőktől, akiket becsaptak, és még a hazug rezsicsökkentési aláírásgyűjtésbe is bevonták őket. Az aláírásgyűjtők most árat emelnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás