Városlista
2021. június 24, csütörtök - Iván

Hírek

2015. Március 05. 11:37, csütörtök | Belföld
Forrás: mszp.hu

A Fidesz-Jobbik-koalíció az erőszakra szavazott

A Fidesz-Jobbik-koalíció az erőszakra szavazott

Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő (MSZP) sajtótájékoztatója.

Évek óta húzódik, és a jobboldali pártok ellenállásán rendre elbukik a családon belüli erőszakot önálló tényállásként megnevező, azt szigorúan szankcionáló törvényjavaslat. A héten a parlament tárgyalta az úgynevezett Európa Tanács Isztambuli Egyezményét, amely a nők, gyermekek és idősek elleni családon belüli erőszak ellen lép fel. Az egyezmény magyarországi elfogadását a FIDESZ-KDNP és a JOBBIK országgyűlési képviselői nem szavazták meg.

A Fidesz-Jobbik-koalíció a társadalmi erőszak támogatása terén is olajozottan működik. A két jobboldali párt már a kétharmad lebontása előtt is kéz a kézben járt a nők elleni erőszak támogatása terén: képviselőik számos alkalommal szavakkal és tettekkel is biztosították a magyar embereket arról, mit is gondolnak a családon belüli bántalmazások elleni fellépésről.- mondta sajtótájékoztatóján az MSZP országgyűlési képviselője.

Sajnos azonban úgy tűnik, hogy a kormánypárt kétharmados hatalmának elvesztése még szorosabbra fűzte a Fidesz-Jobbik árnyékkoalíciót. A két jobboldali frakció a parlamenti szavazásnál sikeresen megakadályozta az Európa Tanács Isztambuli Egyezményének elfogadását. Az egyezmény a nők, gyerekek és idősek ellen elkövetett családon belüli erőszakos cselekmények elleni közös fellépést célozza.

Szégyen, hogy a jobboldali pártok 2015-ben nem a társadalmi erőszak ellen, hanem az erőszak mellett lépnek fel a magyar parlamentben!- zárta Bangóné Borbély Ildikó

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 23. 15:05, szerda | Belföld

Elítéltek szexuális erőszak miatt egy iskolai gondnokot

Jogerősen 11 év 8 hónap fegyházbüntetésre ítélt a Fővárosi Ítélőtábla egy iskolai szexuális erőszakkal vádolt férfit - közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség vezetője szerdán az MTI-vel.

2021. Június 23. 13:05, szerda | Belföld

Versenyjogban is világelsők a magyar joghallgatók

A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar (ELTE ÁJK) csapata nyerte a világ legrangosabb versenyjogi perbeszédversenyének 2021-es fordulóját - közölte az egyetem az MTI-vel.

2021. Június 23. 11:02, szerda | Belföld

Több mint 500 gyerekprogramot kínálnak a Múzeumok éjszakáján országszerte

Több mint 500 gyerekprogramot kínálnak a Múzeumok éjszakáján országszerte: szombaton már kora délutántól számos izgalmas programmal,

2021. Június 23. 09:56, szerda | Belföld

Magyarország a szomszédos országok határ mentén lakóinak is felajánlja a védőoltást

Magyarország felajánlja a szomszédos országoknak, hogy júliustól a hazánkkal közös határok mentén élők is felvehetik a koronavírus elleni védőoltást Magyarországon - tették közzé a kormányzati portálon kedd este.