Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Január 06. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: saját

A figyelem, a segítség életmentő lehet

A figyelem, a segítség életmentő lehet

Az idei télen eddig kétszer annyian fagytak meg, mint tavaly.

A tavaly ősztől december végéig tartó időszakban 80-an fagytak meg Magyarországon, közülük 27-en a lakásukban – tájékoztatott a Magyar Szociális Fórum (MSZF) legfrissebb jelentésében. A jelentésben szereplő hónapok még nem is a tél leghidegebb hónapjai. Szintén mai hír, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint nagyon hideg hétvége vár ránk, amit a heves szél még nehezebben elviselhetővé tesz.

Ilyenkor még nagyobb szükség van arra, hogy jobban odafigyeljünk a környezetünkben élőkre. A közeli szomszédságban jobban ismerik egymást az emberek, észreveszik, ha egy házban nincs mozgás, nem száll füst a kéményből, jégvirágok fagynak az ablakokra. Sajnos az ma már sok házban látható, hogy egy-egy helyiséget tudnak fűteni egyes családok, a fűtetlen helyiségek ablakain ilyenkor bizony megjelennek a jégvirágok, a hideg és a fagy belső nyomai. Sok embernek van szüksége ilyenkor több odafigyelésre, esetleg kisebb segítségre. Különösen igaz ez az egyedül élő idős emberekre.

Figyeljünk egymásra, és ha bajt sejtünk, értesítsük a rendőröket, akik bemehetnek a házba vagy lakásba, és tudnak segíteni, ha szükség van rá.

Címkék: fagy, hideg, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei