Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 28. 14:45, szerda | Sport
Forrás: HírTV

A Freiek megtréfálták a Vörös ördögöket

A Freiek megtréfálták a Vörös ördögöket

Ritkán látható szép gólokat szerezve győzött az Ajax ellen a Real Madrid, így vezeti a Bajnokok Ligája D csoportját.

Az A jelű négyesben a Manchester Cityt Gomez duplájával két vállra fektető Bayern München áll az élen, a B-ben a Lille-lel döntetlenező Trabzonspor (az Inter nyert Moszkvában), a C-ben pedig a Manchester United otthonában kis híján óriási bravúrt elért, 0–2-ről fordított, végül 3–3-ra végzett Basel vezet.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

A csoport

Mario Gomez duplájával győzte le a Manchester Cityt a Bayern München a Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában. A német csatár előbb a Ribéry lövése után Hartról kipattant labdát vágta közelről a hálóba, majd Kross bal oldali szabadrúgását követően szinte ugyanez a jelenet ismétlődött meg: Hart védett, de éppen Gomez elé tenyerelte a labdát, aki most sem hibázott.

A csoport másik mérkőzésén is hazai siker született, a Napoli Hamsík öt méterről leadott védhetetlen lövésével, valamint Cavani büntetőből elért találatával győzte le a még rúgott gól és pont nélkül álló Villarrealt.

Eredmények:
Bayern München–Manchester City 2–0 (Gomez 2)
Napoli–Villarreal 2–0 (Hamsík, Cavani – 11-esből)
Az állás: 1. Bayern München 6 pont, 2. Napoli 4, 3. Manchester City 1, 4. Villarreal 0.

B csoport

Moszkvában már közvetlenül a mérkőzés elején megszerezte a vezetést az Inter, egy jobb oldali szöglet után a hazaiak kapusa továbbütötte a labdát a hosszú oldal felé, pechjére Lúcio éppen ott tartózkodott, aki így az üresen maradt hálóba belsőzött. Alig több mint negyedórával később Nagamoto viharzott el a jobb oldalon, erősen középre adott, Pazzini pedig nem hibázott. A hazaiak azonban nem adták fel, Dzagojev szabadrúgásgóljával még a félidő vége előtt szépítettek, majd a hajrában a kék hajú Vágner Love bombájával egyenlítettek is. Alig egy perccel később jött azonban a hidegzuhany, Zárate kapott egy szép labdát az oroszok térfelének közepén, maga elé tette azt, és laposan a jobb alsóba ágyúzott. Az Inter így nyerni tudott az orosz fővárosban.

Törökországban döntetlenre végzett egymással a Trabzonspor és a Lille: Sow a vendégeket juttatta előnyhöz az első félidőben, amikor cimbalomszögből gurított a hazai kapuba, az egyenlítő gól pedig tizenegyesből esett. A Trabzonspor így továbbra is csoportja élén áll.

Eredmények:
CSZKA Moszkva–Internazionale 2–3 (Dzagojev, Vágner Love, ill. Lúcio, Pazzini, Zárate)
Trabzonspor–Lille 1–1 (Colman – 11-esből, ill. Sow)
Az állás: 1. Trabzonspor 4 pont, 2. Internazionale 3, 3. Lille 2, 4. CSZKA Moszkva 1.

C csoport

Danny Welbeck két perc alatt kétszer is bevette a Basel kapuját, így már negyedóra elteltével megnyugtató előnyt szerzett a Manchester United az Old Traffordon. F. Frei azonban egy bal oldali szöglet után kipattant labdát a hálóba lőtt a második félidő elején, ezzel szépített a Basel. Majd A. Frei fejesével egyenlített, sőt ugyanő értékesített egy könnyű szívvel befújt büntetőt is. Érett tehát a meglepetés. Ám az MU Young 90. percben elért fejesgóljával egy pontot mégis megmentett.

A Benfica César góljával győzött az Otelul Galati otthonában, így holtversenyben a svájci együttessel az élen áll csoportjában. A Vörös Ördögök csak harmadikok.

Eredmények:
Manchester United–Basel 3–3 (Welbeck 2, Young, ill. A. Frei 2, egyet 11-esből, F. Frei)
Otelul Galati–Benfica 0–1 (César)
Az állás: 1. Basel 4, pont, 2. Benfica 4, 3. Manchester United 2, 4. Otelul Galati 0.

D csoport

Bafetimbi Gomis zseniális emelésével, valamint Bakari Koné közeli pöccintésével nyert a Lyon a Dinamo Zagreb ellen, miközben a Real Madrid iskolajátékkal intézte el az Ajaxot. A királyi gárda egy ritkán látható gyönyörű támadás végén jutott előnyhöz Cristiano Ronaldo révén, aki nem sokkal később gólpasszt adott Kakának. A brazil pedig épp Benzemát hozta kihagyhatatlan helyzetbe a második félidőben, így mindhárom gólszerző jegyzett egy gólpasszt is.

Eredmények:
Lyon–Dinamo Zagreb 2–0 (Gomis, B. Koné)
Real Madrid–Ajax 3–0 (Cristiano Ronaldo, Kaká, Benzema)
Az állás: 1. Real Madrid 6 pont, 2. Lyon 4, 3. Ajax 1, 4. Dinamo Zagreb 0. (rá)

MNO

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.