Városlista
2022. augusztus 13, szombat - Ipoly

Hírek

2020. November 25. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Soprn Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A fűtési szezon kezdete óta országszerte megszaporodtak a lakástüzek

A fűtési szezon kezdete óta országszerte megszaporodtak a lakástüzek

Fűtsünk, de legyünk biztonságban!

Fontos, hogy saját és mások biztonsága miatt odafigyeljünk tüzelő-fűtő berendezésünk használatára, beüzemelésére, annak működésére és a tüzelőanyag megfelelő tárolására.

A kazán mellé elhelyezett tüzelőanyag gyulladt meg néhány négyzetméteren egy kétszintes családi ház pincehelyiségében tegnap este a győri Alpesi utcában. A tűzhöz a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik két vízsugárral gyorsan eloltották a lángokat, majd átszellőztették és átvizsgálták az épületet.

A fenti esetben nem történt személyi sérülés, és a gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően, szerencsére nem semmisült meg senki lakóháza sem.

A legtöbb tűz odafigyeléssel megelőzhető!

Tanácsok a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól, hogy a fűtés csak meleget jelentsen otthonában:

- Évente legalább egyszer mindenki ellenőriztesse a fűtőeszközét!A lerakódott por és szennyeződés nemcsak rontja a fűtés hatékonyságát, hanem balesetekhez is vezethet.

- Ne helyezzenek éghető anyagot a kazán, kályha közvetlen közelébe! A tüzelő- és a fűtőberendezés, az égéstermék-elvezető, valamint a környezetében levő éghető anyag között olyan távolságot kell megtartani, hogy az ne jelenthessen az éghető anyagra gyújtási veszélyt. A tüzelőberendezés füstcsöve legyen fémbilinccsel a falhoz rögzítve, ne tudjon szétcsúszni, kiesni a helyéről.

- Éghető padozatú vagy padlóburkolatú helyiségben a szilárd tüzelőanyaggal üzemeltetett tüzelőberendezés ajtaja elé olyan, fémből készült parázsfelfogót kell elhelyezni, amely biztosítja, hogy a kihulló vagy kipattanó parázs (szikra) ne juthasson az éghető padozatra, és az a tüzelőberendezés környezetében elhelyezett éghető anyagra gyújtási veszélyt ne jelentsen.

- Salakot és hamut csak teljesen lehűtött állapotban, erre a célra szolgáló edénybe, a kijelölt salaktárolóba vagy a kijelölt egyéb helyre szabad kiönteni! Forró hamut tilos üríteni épületben vagy annak közvetlen közelében, illetve ott, ahol az tüzet okozhat.

- A tüzelőanyaggal üzemelő fűtőberendezés használatakor győződjön meg arról, hogy a szellőzés megfelelő, így megelőzhető a szén-monoxid-mérgezés. Szellőztessen rendszeresen!

A fenti szabályok betartásával tovább növeljük családunk és otthonunk biztonságát a téli napok során is!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 16:14, péntek | Helyi

Balesetet okoztak, és elhajtottak a helyszínről

A rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2022. Augusztus 12. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2022. Augusztus 12. 09:00, péntek | Helyi

Újfajta telefonos trükkös módszerrel próbálnak pénzhez jutni csalók a megyében

Rendőrségi felhívás.

2022. Augusztus 11. 16:00, csütörtök | Helyi

Még fel sem szerelték Kónyban a szabadtéri sporteszközöket, de már megrongálták a frissen bebetonozott tartócsavarokat

Az önkormányzat a jóakaratú helyiek figyelmét és segítségét kéri.