Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2022. Január 30. 17:01, vasárnap | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

A gyerekeiket és a szomszédokat is bevonták a drogbizniszbe

A gyerekeiket és a szomszédokat is bevonták a drogbizniszbe

Gyermekeiket is bevonta a drogüzletbe az a tápiószecsői házaspár, akik ellen most fejezték be a nyomozást a nagykátai rendőrök.

Közös, a kereskedés indításakor 14 és fél éves fiuk, valamint az asszony előző kapcsolatából született 18 éves fiatalember is kivette a részét a családi vállalkozásként 2020. eleje óta működtetett „kristályos” üzletből. A bűnös tevékenységről tudomást szerző rendőrök először adatokat, információkat gyűjtöttek, majd 2021. március 16-ára rajtaütést szerveztek a család - az üzlet székhelyéül szolgáló - otthonában. Az akcióban bilincseltek, elfogtak, lefoglaltak, mértek, bezacskóztak, előállítottak, kihallgattak – közölte a rendőrség közleményében.

Az egyenruhások a házban végrehajtott kutatás után kábítószergyanús anyagokkal, valamint a vagyon-visszaszerzés biztosítása érdekében lefoglalt pénzzel, ékszerekkel, autóval távoztak.

Három férfit, az 56 éves családfőt, H. Attilát, unokatestvérét, a 42 éves H. Zoltánt, valamint a 49 éves S. Tibort őrizetbe vették, azóta is letartóztatásban vannak. Többi társukat is gyanúsítottként hallgatták ki, ők szabadlábon védekezhetnek.

A hatóság kitért arra is, hogy a szervezetet H. Attila irányította, az ügyfelek kiszolgálása az ő tápiószecsői házában zajlott. A drog beszerzésében és eladásában családtagjai és az utcájukban élő bizalmasai vettek részt. A kilenc tagú társaság több milliós vagyont keresett, nem egy olyan fogyasztójuk volt, aki legalább 100 alkalommal ment adagjáért és alsóhangon is minimum 500 ezer forintot fizetett ellátóinak.

H. Attila mindenre gondolt, 2020-ban néhány hónap kényszertávolléte alatt is gondoskodott az üzemszerű működésről, a kereskedés lebonyolításával egy utcabeli házaspárt, S. Tibort és nejét bízta meg. Az ideiglenes személycseréről vevőit is tájékoztatta, nehogy megcsappanjon a terméke iránti érdeklődés.

A H. Attila és felesége, Ü. Mária elleni gyanúsítás a kábítószer-kereskedelem, és az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette mellett kiskorú veszélyeztetése bűntettével egészült ki, hiszen nem egyszer fiatalkorú gyermekük szolgálta ki az adagjukért érkező vevőket.

Az etil-hexedron korábban új pszichoaktív anyagnak minősült, a kábítószerek listáján 2021. január 1. óta szerepel. Ez az oka annak, hogy a drogüzlet résztvevőit mindkét bűncselekménnyel meggyanúsították.

A Nagykátai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást minden gyanúsított vonatkozásában vádemelési javaslattal lezárta, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.