Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Március 20. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

A győri Audi szembeszáll a kecskeméti Mercedes CLA-val

A győri Audi szembeszáll a kecskeméti Mercedes CLA-val

A kompakt, ám prémium besorolású, valamint mind jobban felszerelhető autók iránti kereslet világszerte növekszik, így a német triumvirátus tagjai sem restek ebben a szegmensben bővíteni a választékot. A Kecskeméten készülő Mercedes–Benz CLA-nak közvetlen ellenfelet építve így tesz az Audi is, hiszen az A3-as széria kínálata az áprilisi sanghaji leleplezés után egy szemrevaló szedánnal bővül.

Ennek kapcsán számunkra duplán is öröm, hogy az újdonság összeszerelése éppen Győrben folyik majd. Persze a típus esetében már szó sincs holmi fejlődő régióknak szánt puttonyos átiratról, s erre bizonyíték, hogy a frissen debütáló üdvöske nem csak Oroszországban és a keleti régiókban, de többek között az Egyesült Államokban és Németországban is hódító útra indul majd.

Mondanunk sem kell, hogy a moduláris építési elv térnyerése mellett műszaki meglepetésekre már aligha számíthatunk, miközben a sziluett merőben a 2011-ben bemutatott koncepcióhoz hasonlít.

Az Audi A3 szedán 4,5 méteres hosszával alig 20 centiméterrel marad el felmenőjétől, az A4-estől, s csomagtartójának 0,52 köbméteres űrtartalma 20 literrel szárnyalja felül ötajtós testvérének hasonló jellemzőjét. Noha a B-oszlopig a már ismert változattal tökéletes egyezőséggel számolhatunk, ettől a ponttól nagyobb szabadsággal száguldhatott a tervezők ceruzája, akik a hátsó fejtér biztosítása mellett is a kupés sziluettre való törekvés mellett kötelezték el magukat.

Ami a hajtásláncokat illeti, a többi karosszériaváltozat minden teljesítményszintje elérhető lesz a szedán esetében is, legyen szó 105 lóerős dízeles kocogásról, vagy éppen 300 tagú ménest számláló benzines vágtáról.

A szedán határozottabb kiállásával lehet sikeres
A szedán határozottabb kiállásával lehet sikeres
Fotó: Autó Pult

Noha az RS változat felbukkanása valószerűtlen, a négykerékhajtás és a DSG dupla kuplungos váltó kiváltságairól nem kell lemondanunk, mint ahogy a legfejlettebb asszisztens és szórakoztató berendezések is megtalálhatók lesznek a fedélzeten.

Címkék: autó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során