Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2017. Február 22. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: saját

A győri régió meghódítására készül a Walter Autó Kft

A győri régió meghódítására készül a Walter Autó Kft

Amikor a gyerekek megvalósítják az édesapa álmát

A Walter Autó Kft. történetének egyik nagy beruházásaként kezdte meg működését Győrben a SEAT legújabb márkakereskedése és a Porsche Hungaria által forgalmazott összes modell javítására alkalmas korszerű márkaszerviz. A Walter Autó Kft. Győr-Moson-Sopron megyei márkakereskedőként 1993 óta képviseli a VW-Csoport márkáit. Palettáján, a VW-konszern teljes repertoárja szerepel, beleértve az Audi, a VW, a VW Haszonjárművek, a SKODA és a SEAT márkákat is. A társaság tulajdonosi háttere jól átlátható családi vállalkozás, amelynek alapítója és névadója Walter Dezső üzletember és befektető. Nagy változás a cég életében, hogy kiléptek Sopronból és megnyitották az új autószalonjukat Győrben. Innen nem csak győri, hanem rábaközi, mosonmagyaróvári, sőt tatabányai vevőket és ügyfeleket is ki tudnak szolgálni.

- Ez a szalon itt Győrben édesapám nagy álma volt, aki betegsége miatt most nem lehet itt velünk. De tudjuk, hogy támogatására, szakértelmére mindig számíthatunk, és lélekben most is velünk van. Cégünk 2006 óta van Győrben, eddig az AUDI gyáron belül működtünk. 1200 Seat gépkocsit vásárolhattak kedvezménnyel az AUDI dolgozói a közreműködésünkkel. Most kiléptünk a gyárból, és önálló szalonnal várjuk a vásárlókat.- mondta az avatóünnepségen elmondott köszöntőjében Walter Katalin igazgató.

Simon Róbert országgyűlési képviselő gratulált a tulajdonosoknak. Örömét fejezte ki, hogy egy soproni cég is fantáziát lát Győrben, és új lehetőségeket, új munkahelyeket teremt.

Szeles Szabolcs győri önkormányzati képviselő a városi önkormányzat és Borkai Zsolt polgármester nevében fejezte ki elismerését. Kiemelte, hogy Győr meghatározó gazdasági erővel rendelkezik, és ennek további fejlesztése a város egyik legfontosabb feladata. Megköszönte, hogy a Walter Kft is tevőlegesen részt vesz ebben a közös munkában.

- Jó manapság SEAT márkakereskedőnek lenni Magyarországon.- kezdte avatóbeszédét Papp Zoltán a SEAT márkaigazgatója. 4 éve folyamatosan nőnek az eladások, és az idén új modelleket is bemutatunk. Fontosak az új modellek, a szalon, az épület, a szerviz, de a legfontosabb, hogy kik dolgoznak benne, hogyan viszik sikerre a márkát. Ebben a tekintetben nem is találhattunk volna jobb partnert a győri kereskedés nyitására, mint a Walter családot. Ők már 24 éve megbecsült és oszlopos tagjai a SEAT hálózatnak.

Az új szalont Henczel Szabolcs atya áldotta meg. Előtte tolmácsolta Ferenc pápa üdvözletét, aki nem felejtette el a nyári audiencia derűs perceit, és áldását küldte Walter Dezső közelgő 70. születésnapja alkalmából. Ő is, mint mindegyik felszólaló mielőbbi gyógyulást kívánt Walter Dezsőnek.

A győri régió megbízhatóságát, gazdasági erejét felismerve a tulajdonosi kör lehetőséget látott arra, hogy több évtizedes tapasztalatával Győrben is megkezdje a járműértékesítést és szervizelést. Szigorú felügyelet mellett, aprólékos és környezettudatos kivitelezéssel az Íves utca 4. szám alatt valósult meg az a létesítmény, amely a SEAT megújuló modellkínálatának minden tagját kínálja – köztük az AutoBest 2017 díjjal kitüntetett SEAT Ateca-t, valamint az Audi, a SKODA, a SEAT, a VW és a VW Haszonjárművek márkaszervizeként áll ügyfelei rendelkezésére. A beruházás tíz új munkahelyet teremtett, négy szerelő és két értékesítő dolgozik az új márkakereskedésben és márkaszervizben, ahol idén száz új SEAT eladása a cél.

A szervizben három teljes emelős állás és egy gyors emelő várja javításra az autókat, a szalonban pedig egyszerre hat új SEAT modell kiállítására van lehetőség. A kereskedés 26 gépkocsit tároló 420 négyzetméteres tetőparkolója teherlifttel megközelíthető.

Az értékesítés és a szerviz mellett a 2530 négyzetméteres telken álló összesen 1554 négyzetméteres (pince, földszint, galéria) győri létesítmény igényre szabott szolgáltatásokkal (hozom-viszem szolgáltatás, csere- és bérautó, keréktárolás, klíma szerviz, autómosó és-kozmetika, tartozékértékesítés és -bérlet) áll partnerei rendelkezésére. Együttműködéseikben készek nemcsak a szerződő vállalkozás gépparkjára, hanem a partner munkavállalói által üzemeltett gépjárművekre is flottatámogatást nyújtani.

Az új márkaszerviz a gyártók által előírt célszerszámokkal és műhelyberendezéssel szakszerűen, a gyártók javítási utasításait maradéktalanul betartva végzi tevékenységét. Magyarország valamennyi, jelentős méretű flottakezelő társaságával kapcsolatban vagy szerződéses jogviszonyban állnak, így a lízingcéggel való adminisztráció terhét is leveszik az ügyfeleik válláról. A nagybani-, flotta- és taxi üzemeltetők részére egyedi kondíciókkal jelentős alkatrész- és óradíj kedvezményt adnak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 17. 09:00, péntek | Helyi

FussRábaköz 2024

24 órás váltófutás!

2024. Május 16. 16:00, csütörtök | Helyi

Vágányzári menetrend a Szombathely – Csorna vasútvonalon

Vonatpótló buszok közlekednek.