Városlista
2021. szeptember 21, kedd - Máté

Hírek

2021. Szeptember 04. 10:03, szombat | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

A győzelem a cél BRNO-ban is!

A győzelem a cél BRNO-ban is!

A Slovakiaring bajnoki fordulóján sikeresen tért vissza hazai pályán a Gender Racing Team korábbi MNASZ Formula Renault bajnoka a többszörös szlovák gokart bajnok Szabó Nikolas a Gender Racing Forma3-as Dallarajában.

Most a hétvégén egy igazán régi tradicionális pályán kell még jobban összebarátkoznia az F3-assal a BRNO-i aszfaltcsíkon. Ezt most a csütörtöki tesztnapon szerencsére a technika ördöge sem hátráltatta, így az összes lehetőséget fel tudta használni Niko és a csapat a pályaismeret felfrissítésére és a lehető legjobb beállítások megtalálására. Nikolas elmondása alapján az F3-assal még nagyobb élmény ez a pálya a tempós kanyarokkal és a nagy szintkülönbségekkel.

Fontos is volt kihasználni minden tesztelési lehetőséget, mivel az időterv kialakítása folytán később már nem nagyon lesz lehetőség hibázásra ugyanis pénteken csupán csak az időmérőedzés, szombat délelőtt az első versenyfutam vasárnap reggel a második időmérő végül késő délelőtt a második versenyfutam kerül majd lebonyolításra. A formaautós kategóriában ezen a hétvégén jóval népesebb mezőny jött össze mint a Slovakiaringen, így nagyobb lesz a küzdelem is a bajnoki pontokért, de a szabadedzések teljesítményét látva Nikolasnak minden reménye megvan rá, hogy ismét ott lehessen a győzelmi dobogó valamelyik felső fokán.

A feszített időbeosztás viszont fogyaszthatóbbá válik rögtön, hogy ha megnézzük, hogy a Gender Racing milyen versenysorozatokkal és mezőnyökkel lép együtt pályára a hétvégén. A BRNO-i szervezők a megszokott FIA CEZ és DREXLER Formel Cup mezőnyök mellett a legendás cseh pályára invitálták az ADAC Histo Cup mezőnyét mely a 70-es 80-as évek keleti autómárkáiból épült túra és Formula Easter versenygépeit vonultatja fel, vagy mint a BOSS GP melyben a 90-es és a korai 2000-es évek Forma1- es F3000-es IndyCar versenyautói láthatók éles versenyben melyek működésének látványa és hanghatásai igazán különleges élmény minden autósport rajongó számára.

Egyszóval pezsgő autósport élmény vár ránk a BRNO-i versenypályán, a hétvégén remélhetőleg nem utoljára! Ugyanis sajnos felmerültek olyan hírek, hogy mivel a pálya az utóbbi években több világ vagy európai szintű nemzetközi sorozat rendezvényét is elveszítette, melyből a MOTO GP volt nyilván a legérzékenyebb veszteség sajnos még a pálya végleges bezárása is felmerült a lehetséges opciók között.

Nagyon reméljük, hogy nem ez lesz a végső megoldás, hiszen a gyönyörű környezetben fekvő tradicionális versenypályához a Gender Racing Team-et is sok nagyszerű élmény és sportsiker köti az elmúlt évekből!

Na de addig is most a hétvégén ne szomorkodjunk, hanem szurkoljunk a GRT régi új bajnokának Szabó Nikolasnak az újabb győzelmekért!

- Gender Racing Team -

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 20. 17:07, hétfő | Sport

Tíz aranyérmet nyertek a magyarok a kick-box világkupán

Összesen tíz aranyérmet nyertek a magyarok felnőtt korosztályban a 26. kick-box világkupán a hétvégén a BOK Csarnokban.

2021. Szeptember 17. 15:31, péntek | Sport

Harmadik hely a Kakucs Ringen

Pál Krisztián, nemrég még Greinbach-ban rótta a köröket a Swift Hybrid RX Cup mezőnyében. Most pedig már itthon Magyarországon szállt harcba a sporttársak, és az idő ellen az Euroaszfalt Rallycross OB Kakucsi fordulóján.

2021. Szeptember 17. 09:28, péntek | Sport

Kettőből kettő!

A Ritmus ASE támogatott párosának, a Kiss Ferenc-ifj. Kiss Ferenc párosnak az idei Mitropa győzelmeit jelentik a címben szereplő számok,

2021. Szeptember 14. 16:01, kedd | Sport

Lakatos Zsanett válogatott kenusunk befejezte sportolói pályafutását

A székesfehérvári születésű világbajnok kenus Lakatos Zsanett azt követően, hogy nem jutott ki a tokiói olimpiára úgy döntött, befejezi profi pályafutását.