Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2019. Augusztus 17. 09:57, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A halálos motorosbaleset is óvatosságra figyelmeztet

A halálos motorosbaleset is óvatosságra figyelmeztet

Az elmúlt napokban több motoros baleset is történt Győr-Moson-Sopron megye útjain.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2019. augusztus 15-én 10 órakor Győrben, az 1-es számú főút és a Csipkegyári út kereszteződésében. A rendelkezésre álló adatok szerint, egy 32 éves győri férfi közlekedett kisteherautóval Abda felől, a Béke híd irányába, a külső forgalmi sávban. A Csipkegyári úthoz érve, a forgalomirányító fényjelző készülék tilos jelzése ellenére a kereszteződésbe hajtott, ahol nekiütközött egy jobbról szabályosan érkező motorkerékpárnak. Az ütközés következtében a kétkerekű vezetője az úttestre zuhant és megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt a 82-es számú főút 66. kilométerszelvényében, 2019. augusztus 15-én 18 óra 15 perckor. A rendelkezésre álló adatok szerint, egy 29 éves szekszárdi férfi közlekedett motorkerékpárral Győr felől, Nyúl irányába. Egy erősen jobbra ívelő kanyarban elvesztette irányítását járműve felett, majd a menetiránya szerinti bal oldalra átsodródva és az út menti árkon áthajtva, egy fának ütközött. A motoros a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A balesetek körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt 2019. augusztus 15-én 10 óra 45 perckor Mosonmagyaróváron a Liszt Ferenc utcában. Egy 42 éves helybéli nő közlekedett személygépkocsival a Szent István út felől, a Kossuth út irányába. A kereszteződéshez érve nem biztosított elsőbbséget a Kossuth úton a kórház felől érkező motorkerékpárnak, amelynek következtében összeütköztek. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

A baleset körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

A balesetek elkerülésének érdekében, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsokat ajánlja a motorosok figyelmébe:

- Közlekedjen fokozott figyelemmel! Mindig számítani kell arra, hogy bármelyik pillanatban hirtelen kell fékezni, esetleg vészfékezés közben kikerülési manővert is végre kell hajtani. A helyes követési távolság megválasztása igen fontos, de emellett mindig úgy kell motorozni, hogy legyen menekülő útvonal. Hirtelen veszélyhelyzet esetén nem az akadályt kell nézni, hanem a menekülő útvonalra kell koncentrálni.

- Használjon megfelelő védőfelszerelést! A motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. Fontos, hogy motorozás közben mindig megfelelő védőfelszerelést kell viselni. Az élénk színű bukósisak, motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik.

- Csak felkészülten, felkészített motorral induljon útnak! A motorkerékpárok közlekedésben történő részvételének is alapfeltétele a műszakilag kifogástalan állapotú jármű és a vezető felkészültsége a motorozásra.

...hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 23. 13:00, hétfő | Helyi

Halálos baleset történt Szany közelében vasárnap

Olajfolton csúszott meg az autó.

2022. Május 23. 08:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2022. Május 22. 10:00, vasárnap | Helyi

Hivatalosan átadták a GYSEV150 emlékmozdonyt

A vasúttársaság idén ünnepli alapítása 150 éves jubileumát, ez alkalomból készült el a matricázott Siemens Taurus.