Városlista
2023. június 5, hétfő - Fatime

Hírek

2015. Április 03. 10:19, péntek | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/László T. András

A Hamu és gyémánt országa

A Hamu és gyémánt országa

Április 11-én mutatják be a Nemzeti Színház Kiskönyvtárának első kötetét, a Hamu és gyémánt országát, amely a XX. század két nagy színházi alkotója, újítója és teoretikusa Jerzy Grotowski és Eugenio Barba írásaiba ad betekinté

Odin Teatret
A kötet Grotowski huszonhat levelét tartalmazza, amelyeket a XX. század korszakos jelentőségű színházi alkotója és teoretikusa a hatvanas években írt tanítványának, Eugenio Barbának, aki – mint az Odin Teatret alapítója – mestere mellett már maga is ott van a színháztörténet panteonjában.

Barba biztos arányérzékkel kapcsolja össze a lelki történéseket a kor szociológiailag hiteles rajzával, a szakmai élményeket a portrékkal, amelyek a szocialista Lengyelország művészeiről, bohémjeiről és besúgóiról készültek – mindenkiről és mindenről, akibe, és amibe az olasz rendező huszonéves fiatalemberként akarva-akaratlanul belebotlott – írják az ajánlóban.

A könyvbemutatóhoz négyórás szakmai program kapcsolódik. A program egy beszélgetéssel kezdődik, amelyen Eugenio Barba, Regős János, a könyv fordítója és Demcsák Katalin, Barba Papírkenu című, 2001-ben megjelent kötetének egyik fordítója vesz részt.

A beszélgetést követően az érdeklődők Julia Varley, az Odin Teatret színészének Eugenio Barba kommentárjaival kísért munkabemutatóján vehetnek részt, majd levetítik az Odin Teatret ötvenedik évfordulójára készült filmet.
Folytatás…

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 04. 15:43, vasárnap | Belföld

Csapadékosabbá válik az időjárás a jövő hét elején

2023. Június 04. 10:00, vasárnap | Belföld

Így teszi rá a kezét a MOL a hulladékkezelő magáncégek vagyonára

Július 1-től már a MOL koncessziós cége kezeli a Magyarországon keletkező hulladékot.

2023. Június 04. 08:29, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 22. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: