Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Szeptember 12. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

A hétfői csornai képviselő-testületi ülés döntései

A hétfői csornai képviselő-testületi ülés döntései

Jegyzői tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. szeptember 9-i üléséről

A képviselő-testület első napirendi pontban tárgyalta a Csorna város tűzvédelmi helyzetéről, a tűzvédelem érdekében tett intézkedésekről szóló beszámolót. A képviselő-testület a beszámolót elfogadta egyben köszönetét fejezte ki a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Kapuvári Hivatásos Tűzoltóság Csornai Katasztrófavédelmi Örs vezetőjének és személyi állományának a kiemelkedő szakmai munkájáért.

Második napirendi pontban tárgyalta és fogadta el a testület az önkormányzat I. félévi gazdálkodásáról szóló tájékoztatót. Az előterjesztés szerint az önkormányzat 993.540 E Ft és 984.686 E Ft kiadással gazdálkodott.

Harmadikként tárgyalta a testület az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 9/2013. (III. 11.) önkormányzati rendelet módosítását. A rendeletmódosítást a költségvetési támogatások változása, pótelőirányzatok biztosítása, finanszírozás elvonás, intézményi bevételi és kiadási előirányzatok módosítása, átszervezés miatti intézményi előirányzatok átcsoportosítása, valamint a testületi döntések beépítése indokolta.

Negyedikként tűzte napirendre a testület az önkormányzat vagyonáról, a vagyon kezeléséről és hasznosításáról szóló 11/2013. (III. 20.) önkormányzati rendelet módosítását. A módosítás indoka az M85-M86. gyorsforgalmi utak Csorna várost elkerülő szakasza I. ütemének építési munkálatai megvalósítása érdekében 4 önkormányzati ingatlan (összesen: 1364 m2) tervezett állami megvásárlása. A képviselő-testület az ingatlanokat a korábbi forgalomképtelen törzsvagyon besorolásból forgalomképes vagyonkörbe sorolta.

Ötödikként a testület módosította a Csorna keleti fejlesztési terület helyi építési szabályzatáról szóló 11/2010. (IV. 26.) önkormányzati rendeletét. A módosítás alapján a város északi részén, a 86. sz. főútvonal mellett már működő aszfaltkeverő üzem által igénybevett területen és környékén kereskedelmi, szolgáltató létesítmények elhelyezésére nyílik lehetőség.

Hatodikként tárgyalta és fogadta el a testület Csorna város külterületének övezeti rendszeréről és helyi építési szabályzatáról szóló 12/2002. (V. 31.) önkormányzati rendeletének módosítását. A rendelet módosítását az M85 gyorsforgalmi út Csorna várost elkerülő szakasza II. üteme és a 85. számú főútra történő visszakötés tervezett nyomvonala szabályozása indokolta.

Ezt követően a testület véleményezte a Csornai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kerényi György Alapfokú Művészeti Iskolája intézményegység-vezetői feladatainak ellátására benyújtott pályázatot. A képviselő-testület a Biky Ottó által benyújtott pályázatban foglalt vezetői program megvalósítását támogatta, a pályázat kiírója felé javasolta a pályázó 5 évre szóló intézményegység-vezetői megbízását.

Megtárgyalta és véleményezte a testület a Csornai Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Szilágyi Erzsébet Középiskolai Kollégiuma tagintézmény-vezetői feladatainak ellátására benyújtott pályázatot. A testület a Kövecs Hajnalka által benyújtott pályázatban foglalt vezetői program megvalósítását támogatta, a pályázat kiírója felé javasolta a pályázó 5 évre szóló intézményegység-vezetői megbízását.

Elfogadta a testület a közlekedésszervezési intézkedésre tett javaslatot, amely szerint - a Széchenyi téri piac jelentős forgalma miatt - az Árpád utca és a Jázmin utca kereszteződésében, a Jázmin u. irányából, valamint az Árpád u. és a Táncsics utca kereszteződésében, a Jázmin irányában “Behajtani tilos” jelzőtábla, valamint “szerda 07,00-12,00 között” és „Kivéve áruszállítás” kiegészítő tábla kerül kihelyezésre.

Döntött a képviselő-testület:

- a Városi Művelődési Központ és Könyvtár magasabb vezető álláshelyére vonatkozó pályázati felhívás elbírálásához szakmai szakértői bizottság létrehozásáról,

- a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatallal kötött járási megállapodás módosításáról,

- az önkormányzat által ellátott étkeztetési feladatok megvalósítási módjának felülvizsgálatáról készült szakértői vélemény tudomásulvételéről,

- az iskola-egészségügyi körzetek határainak módosításáról,

- a csornai 4. sz. fogorvosi körzet feladatainak ellátására kiírt pályázat elbírálásáról és új pályázat kiírásáról,

- a város településszerkezeti és szabályozási tervének módosításával kapcsolatosan beérkezett szakvélemények elfogadásáról,

- a villamos energia vásárlására vonatkozó közbeszerzési eljárás elindításáról.

Zárt ülésen tárgyalta a képviselő-testület a Csornahő Kft. 2013. évi üzleti tervéről szóló beszámolót, valamint a Csornai Kogenerációs Erőmű Kft. és a Csornahő Kft. közötti pénzügyi döntések meghozataláról szóló tájékoztatót.

Dr. Horváth Etelkajegyző

Címkék: önkormányzat, csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás

2024. Április 30. 13:00, kedd | Helyi

Előzmény nélkül szúrta hátba iskolatársát a hatodikos lány

Emberölés kísérlete miatt indult eljárás. Videóval.

2024. Április 30. 09:00, kedd | Helyi

A megyében az elmúlt héten 54 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A 17. héten történt.