Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Július 25. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI

A hétvégén napsütés és zápor is lehet

A hétvégén napsütés és zápor is lehet

A hétvégén ismét több felé 30 fok felett alakulnak a maximumok, de a sok napsütés mellett többfelé lehetnek záporok, zivatarok is, derül ki az meteorológiai szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott előrejelzéséből.

Pénteken hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, főként északnyugaton és az Északi-középhegység térségében fordulhat elő zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14-19, a legmagasabb hőmérséklet 27-31 Celsius-fok között alakul.

Szombaton is sok napsütés várható kevés fátyolfelhővel. Főként kora délutántól alakul ki elszórtan zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatarok környezetében lehetnek erős vagy viharos széllökések. A minimumhőmérséklet 14-19 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 27-32 fok között alakulnak.

Vasárnap eleinte még hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd dél, délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Kezdetben a déli, délnyugati megyékben, napközben már másutt is egyre többfelé, több alkalommal várható záporeső, zivatar, helyenként felhőszakadás. Zivatarok környezetében erősödik meg. A leghidegebb órákban 15-20 fok lehet. Nappal 25-32 fokig emelkedik a hőmérséklet, keleten lesz a melegebb - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.