Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Március 15. 12:38, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

A hó fogságában indult be a szülés a nőnél

A hó fogságában indult be a szülés a nőnél

Továbbra is kaotikus a helyzet az M1-es és az M7-es autópályákon. A sztrádák annak ellenére életveszélyesek, hogy minden kotrót bevetettek. Egy nő szülni kezdett a hó fogságában.

Az M7-es autópálya továbbra is életveszélyes annak ellenére, hogy hókotrók dolgoznak az adott útszakaszon – számolt be róla a Hír Televízió helyszíni tudósítója. Amint eltolták a havat a hókotrók, 15-20 perc múlva a szél 1,5-2 méteres hófalakat emel ismét – tette hozzá.

Az autópályán indult be a szülés

Sokan az utakon vesztegeltek éjszaka is, köztük egy anyuka két kisgyermekével, azonban mostanra elfogyott az üzemanyaguk. Vajúdás közben egy nőt vittek a katasztrófavédelmisek, a rendőrök és a mentősök közös erővel a kórházba.

Több mint ezer helyszínen kellett beavatkoznia a katasztrófavédelemnek, százezer ember maradt áram, tízezer ember vízszolgáltatás nélkül. Több mint nyolcezer embert kellett elhelyezni átmeneti szállásokon. Több megyében sok fő- és mellékút vált járhatatlanná a hófúvások miatt. Nyolc megyében piros riasztás van érvényben. A vonatok késnek, a buszok egy része el sem indul. Katasztrófahelyzet alakult ki az országban, emiatt Pintér Sándor belügyminiszter péntek délelőtt riadót rendelt el. A honvédség T-72-es harckocsikat indított útnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.