Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Július 13. 09:44, szerda | Helyi
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A hőségnek vége, eső és jég még ma is jöhet

A hőségnek vége, eső és jég még ma is jöhet

Ma már csak így szeretnénk jeget látni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hőségnek hazánkban hamarosan egy nyugat felől közeledő ciklon hullámzó hidegfrontja vet véget. Ilyen helyzetekben a front előtt rendszerint záporok, zivatarok alakulnak ki, de éppen a front hullámzása miatt ezek területi megjelenése bizonytalan.Annyi azonban biztosan elmondható, hogy a fokozatosan északira forduló széllel érkező hidegebb levegő, valamint a csapadék hatására a Dunántúlon szerdán már jelentősen - akár 6-7 fokkal - visszaesik a hőmérséklet.

Tegnap este néhol iszonyatos erővel támadott a vihar Nyugat -Dunántúlon. A legdöbbenetesebb hatást Szombathelyen váltotta ki, ahol házakat, autókat rongált meg, fákat tört el. A Facebook-on sok szombathelyi tette közzé fotúóát a jég által belyuggatott redőnyéről. Az Időkép TV döbbenetes felvétele mutatja a vihar erejét.
Nyugat felé haladva csökkent az intenzitás, mire a megyénkbe ért. Szintén a Facebook fotók tanúsága szerint azért a Rábaközbe is jutott a jégesőből.

Ma késő délután, este előbb a Dunántúlon, majd a középső megyékben kezdődhet kiterjedt zivatar- és csapadéktevékenység. Heves zivatarok is kialakulhatnak (károkozó szélrohammal és nagyméretű jéggel; 90 km/h feletti széllökés, 2 cm-t meghaladó jégátmérő), de több helyen valószínű felhőszakadás is (az ismétlődő és intenzív jelleg miatt kisebb körzetekben akár 50 mm feletti csapadék is lezúdulhat).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei