Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Október 05. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Castrum SC

A járványhelyzet a karatésok versenyzési lehetőségeit is nehezíti

A járványhelyzet a karatésok versenyzési lehetőségeit is nehezíti

A Castrum hét versenyzője 5 éremmel tért haza az utánpótlás országos bajnokságról.

A hétvégén rendezték Budapesten a Kyokushin karate Utánpótlás Magyar Bajnokságot, ahol a kapuvári Castrum 7 versenyzővel nevezett, és 1 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzéremmel térhetett haza.

Úgy, ahogy minden sportnak, a hazai Kyokushin karate helyzetét is nehezíti a COVID-19-es pandémiás helyzet. Ennek ellenére, hosszú várakozást követően újra tatamira léphettek a magyar kyósok a pestszentlőrinci Sportkastélyban. Betartva a kötelező előírásokat, kicsit szerényebb létszámmal a szokottnál, de sikeres versenyszervezésen van túl a Magyar Karate Szövetség Knock-down részlege. A kapuvári Castrum SC hét versenyzővel lépett tatamira szombaton, ahol Németh Virág Gyermek II-es versenyzőként a Serdüő korosztályban indulva szerzett aranyérmet. Az ezüstérmesek Serfőző Lia Zoé, Varga Csanád és Hoffer András, míg dobogós harmadik helyezést Serfőző Hanga Niobé ért el a nap folyamán. Fontos még kiemelni a csornai Gere Boglárka nevét - aki bár most a népes mezőnyben épp csak lecsúszott a dobogóról -, az ifjúsági lány -60 kg-os kategóriában, ennek ellenére ügyesen alkalmazta ifis társával Hoffer Andrással egyetemben az edzésen gyakoroltakat.

„ – Elég bizonytalan helyzetben zajlik a felkészülés, mivel nem tudni melyik versenyt mikor mondják le a szervezők. A gyerekek vesztettek a rutinjukból, de szerencsére a harci kedv és bizonyítási vágy megmaradt azoknál, akik vállalni tudták az Utánpótlás Magyar Bajnokságon való részvételt. Sajnos két versenyünket már törölték, viszont ez a verseny további lendületet ad a készülésre. Olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy saját edzőtermünkben töretlenül készülhetünk, és remélhetőleg lesz még esélyünk idén a megmérettetésekre!” – nyilatkozta Sensei Pantelics Péter a Castrum elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei