Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2011. Szeptember 08. 07:25, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

A játékgépadó inkább vihet, mint hozhat?

A játékgépadó inkább vihet, mint hozhat?

A Magyar Szerencsejáték Szövetség javaslatokat dolgozott ki azonnali állami adóbevétel növelésre. Szerintük ugyanis a játékadó 50 százalékos emelése a várttal ellentétben bevételcsökkenéssel járhat az állam számára.

A bevételarányos adó bevezetésére, és az online piac szabályozására tettek javaslatot, mert véleményük szerint a tegnap bejelentett 50 százalékos játékadó emelés a pénznyerő ágazatból nem eredményez plusz majd költségvetési bevételeket. Sőt, elbocsátásokkal járhat.

A szövetség szerint a kormány által javasolt többletadót csak oly módon tudnák kigazdálkodni a vállalkozások, hogy csökkentik a gépek számát, ezért összességében az intézkedés inkább adóbevétel kiesést eredményezne szerintük.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: adó

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 07:00, kedd | Belföld

Őrző-védő cégek vezetői ellen született jogerős ítélet Pécsen

Egytől három évig terjedő szabadságvesztést szabott ki a Pécsi Ítélőtábla öt vádlottal szemben hétfői jogerős határozatában, mert az általuk irányított őrző-védő cégek nem fizették munkavállalóik után az adókat,

2022. Május 24. 06:00, kedd | Belföld

Több mint háromszáz vállalkozást károsított meg egy nő

Az Esztergomi Járásbíróság első fokon nyolc év börtönbüntetésre ítélt egy nőt, aki férfitestvérével együttműködve ügyvédnek, illetve közjegyzőnek adta ki magát, és országszerte 310 vállalkozást károsított meg.

2022. Május 23. 18:58, hétfő | Belföld

Orbán Viktor: kiállunk Magyarország energiabiztonsága mellett

Videókonferencia keretében tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn a május 30-31-i rendkívüli uniós csúcs előkészítéseként

2022. Május 23. 17:47, hétfő | Belföld

Megtartotta XXXIX. éves közgyűlését az IPOSZ

Németh László, az IPOSZ elnöke köszöntő beszédében kifejezte örömét, hogy az elhúzódó járvány időszak után, újra személyesen találkozhattak az ország minden részéből érkező iparosokkal.