Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Január 23. 14:04, szerda | Belföld
Forrás: MTI | Fotó: Román Gergő

A Jobbik feljelentést tesz a balatonfüredi kikötő "magánkézbe játszása" miatt

A Jobbik feljelentést tesz a balatonfüredi kikötő

A Jobbik szerint felháborító és "vérlázító", ahogyan a kormánypártok és "a hozzájuk közeli oligarchák" lényegében privatizálták a balatonfüredi vitorláskikötőt, ezért az ellenzéki párt hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz az ügyben - jelentette be Szilágyi György és Kepli Lajos országgyűlési képviselő szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

A képviselők közölték: az állam tavaly ősszel adta át ingyenesen a balatonfüredi önkormányzatnak a kikötőt, azzal a feltétellel, hogy azt 15 évig nem idegenítheti el.
Kepli Lajos emlékeztetett arra, hogy a kikötő az egyetlen olyan olimpiai központ, amely nem veszteséges: évente 100-110 millió forint bevételt termelt a sportköltségvetésnek. Úgy fogalmazott: ennek ellenére az önkormányzat 2012 decemberében egy 30 napos, "személyre szabott" pályáztatást követően évi 15 millió forintért bérbe adta a kikötőt egy konzorciumnak, amelynek tagja a Közgép Kft., a Swietelsky Kft. és Fonyó Károly, a Magyar Vitorlás Szövetség elnökségi tagja, Simicska Lajos üzlettársa.
Hangsúlyozta: az önkormányzat ezzel a döntéssel ha jogilag nem is, de lényegében egy földhasználati szerződéssel igenis elidegenítette az ingatlant, hiszen kizárólagos használati jogot adott a konzorcium tagjainak.
Szilágyi György szerint ez egy "bújtatott privatizáció", hiszen az egyébként több mint egymilliárd értékű ingatlanokkal rendelkező és éves szinten több mint 100 millió forint nyereséget termelő kikötőt évi 15 millió forintért "átjátszották" magánszemélyek kezébe.
Kepli Lajos hozzátette: a döntéssel anyagi kár is érte Balatonfüredet, hiszen a város majdnem 100 millió forintos bevételtől esik el évente, ezért a Jobbik hűtlen kezelés miatt feljelentést fog tenni az ügyben.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.