Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. November 06. 07:27, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

A kacsa már nem számít ünnepi fogásnak, nincs hiány libából

A kacsa már nem számít ünnepi fogásnak, nincs hiány libából

A kacsa már nem számít ünnepi fogásnak, a mindennapokban is egyre többen választják, és idén nincs hiány libából a piacon

- olvasható a Magyar Idők keddi számában, amely szerint a madárinfluenza hatása mára végérvényesen eltűnt a piacról, így a libamáj is olcsóbb lett a tavalyi jelentős drágulás után.

A tavalyi szinthez képest sem a kacsa, sem a liba esetében nem volt drágulás, sőt egyes esetekben enyhe áresés volt tapasztalható - mondta az újságnak Szabó Miklós, a Magyar Lúdszövetség elnöke.

Ágazati tapasztalatok szerint az elmúlt években a kacsa fokozatosan napi fogyasztási cikké vált. A libát sem csak Márton-nap és karácsony környékén keresik a vásárlók, például húsvétkor is igényel a kereskedelem friss libát.

A fogyasztás szerkezetében is láthatók változások. Az egész kacsa vagy liba helyett egyre többen a darabolt, előkészített, úgynevezett konyhakész termékeket keresik.

A magyar pecsenyekacsa az ország határain túl is népszerű termék, s kisebb mértékben ugyan, de a libaexport is emelkedik.

Címkék: étel, fogás, kacsa, liba

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.