Városlista
2021. május 14, péntek - Bonifác

Hírek

2012. Augusztus 14. 19:19, kedd | PR
Forrás: saját forrás

A Kati Cukrászdában a hétvégén már kapható az ország tortája

A Kati Cukrászdában a hétvégén már kapható az ország tortája

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén is meghirdette a „Magyarország Tortája” pályázatot, melyre az Ipartestület tagjai nevezhettek.

A versenykiírás szerint új, kreatív ötleteket, elsősorban magyaros ízvilágú, az ünneppel összefüggésbe hozható recepteket vártak. A versenymunkák nem tartalmazhattak: aromákat, fondokat, növényi tejszínt, margarint, modell burkolóanyagot, a gyümölcs tartalmú torta esetén pedig ügyelni kellett arra, hogy olyan gyümölcs felhasználásával készüljön, amely egész évben beszerezhető.

A döntőbe jutott torták: szabolcsi almás máktorta, őrségi sütőtökös almatorta, mézes-bazsalikomos málnatorta, császárkörtetorta, nemzeti trikolor torta.

Polgár Istvánné Katitól, a Cukrászda vezetőjétől megtudtuk, hogy az idei nyertes, a szabolcsi almás máktorta augusztus 18-19-én már kapható illetve megrendelhető a Kati Cukrászdában. Valamint kapható a 2010-es nyertes szilvagombóc torta is.

Magyarország Tortája 2012: Szabolcsi almás máktorta (fotó: cukrasznet.hu)

Kapcsolódó cikk: Szabolcsi almás máktorta lett az év tortája

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 02. 19:18, vasárnap | PR

A játékipar térhódítása Magyarországon

Egyértelműen megfigyelhető, hogy a videojátékok népszerűsége töretlenül felfelé ível az elmúlt néhány évben.

2021. Április 27. 10:34, kedd | PR

Bővül és megújul a varsányi általános iskola

Új tantermekkel és szaktantermekkel, tornateremmel, valamint többi közt műanyag borítású sportpályával is bővül a hamarosan megújuló Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola.

2021. Április 25. 09:27, vasárnap | PR

Mivel fűtsem a lakásomat?

Miután a fűtési szezon általában 7-8 hónapig is eltart, így kétszer is érdemes meggondolni, hogy mivel fűtjük otthonunkat.

2021. Április 23. 09:03, péntek | PR

Futó övtáska – nemcsak futóknak

A futáshoz semmi nem kell - szokták mondani. De próbált már vizespalackkal a kezében vagy telefonnal a zsebében kocogni? Ha felkapta a nyúlcipőt, és a szabadban mozogna, akkor néhány holmira szüksége lehet futás közben.