Városlista
2021. október 24, vasárnap - Salamon

Hírek

2012. Augusztus 14. 19:19, kedd | PR
Forrás: saját forrás

A Kati Cukrászdában a hétvégén már kapható az ország tortája

A Kati Cukrászdában a hétvégén már kapható az ország tortája

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén is meghirdette a „Magyarország Tortája” pályázatot, melyre az Ipartestület tagjai nevezhettek.

A versenykiírás szerint új, kreatív ötleteket, elsősorban magyaros ízvilágú, az ünneppel összefüggésbe hozható recepteket vártak. A versenymunkák nem tartalmazhattak: aromákat, fondokat, növényi tejszínt, margarint, modell burkolóanyagot, a gyümölcs tartalmú torta esetén pedig ügyelni kellett arra, hogy olyan gyümölcs felhasználásával készüljön, amely egész évben beszerezhető.

A döntőbe jutott torták: szabolcsi almás máktorta, őrségi sütőtökös almatorta, mézes-bazsalikomos málnatorta, császárkörtetorta, nemzeti trikolor torta.

Polgár Istvánné Katitól, a Cukrászda vezetőjétől megtudtuk, hogy az idei nyertes, a szabolcsi almás máktorta augusztus 18-19-én már kapható illetve megrendelhető a Kati Cukrászdában. Valamint kapható a 2010-es nyertes szilvagombóc torta is.

Magyarország Tortája 2012: Szabolcsi almás máktorta (fotó: cukrasznet.hu)

Kapcsolódó cikk: Szabolcsi almás máktorta lett az év tortája

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 22. 09:17, péntek | PR

Fogadjunk, de miben?

Amióta világ a világ az emberek szeretik kockáztatni Fortuna kegyeit, meg persze keresni is őket. A történelem alakulása során hamar felbukkantak azok a versenyszámok, ahol a licitálásé volt a főszerep.

2021. Október 18. 14:11, hétfő | PR

A férfi softshell kabát nélkülözhetetlen a gardróbból, de nemcsak a szükség miatt!

Ősszel és télen elengedhetetlenek azok a ruhadarabok, amik nemcsak kényelmesek, hanem kellő védelmet biztosítanak a zord környezeti hatásokkal szemben.

2021. Október 15. 13:21, péntek | PR

Ismét MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Ötödször nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa.

2021. Október 12. 12:47, kedd | PR

Klímaszerelés: árak és egyéb hasznos tudnivalók

Nyáron hűt,télen fűt.