Városlista
2022. november 27, vasárnap - Virgil

Hírek

2012. Április 17. 07:01, kedd | Belföld
Forrás: OrintPress

A kismamák is nyugodtan kávézhatnak

A kismamák is nyugodtan kávézhatnak

Nem okoz alvászavart a babáknál, hogyha mamájuk terhesség vagy szoptatás alatt naponta fogyasztott kávét – mutatott rá egy brazil tanulmány, amelynek keretében kilencszáz kismamát és babájukat vizsgálták meg.

A vizsgálat keretében Ina Santos és munkatársai az anyukákat a kisbabák három hónapos korában kérdezték meg saját kávéfogyasztási és a gyermekük alvási szokásairól. Szinte mindegyikük ivott kávét terhessége és a szoptatási időszak alatt, mintegy 20 százalékuk pedig pedig legalább 300 milligrammot naponta.

A tanulmány keretében megállapították, hogy az anya kávéfogyasztási és a gyermek alvási szokása között nincsen összefüggés. Ugyanakkor a szakemberek napi 300 milligrammnál több kávé fogyasztását nem ajánlják - írja a Chicago Tribune.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 26. 14:02, szombat | Belföld

A MÖSZ arra kéri Novák Katalint, ne írja alá a szociális törvényt

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) nyílt levélben kéri Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy ne írja alá az Országgyűlés által elfogadott szociális törvényt, küldje vissza azt a parlamentnek.

2022. November 26. 14:01, szombat | Belföld

Wladár Sándor lett a Magyar Olimpiai Bizottság új alelnöke

Hetvenöt igen, öt nem szavazat és három tartózkodás mellett egyetlen jelöltként Wladár Sándor olimpiai bajnokot, a Magyar Úszó Szövetség elnökét választották meg a MOB új alelnökének a szervezet szombati közgyűlésén.

2022. November 25. 14:51, péntek | Belföld

Kölyökkutyákat talált a NAV egy román autóban

A pénzügyőrök a 61-es számú főút Fejér megyei szakaszán ellenőrizték azt a román kocsit, aminek átvizsgálásakor a csomagtérben hét, alig hathetes bichon jellegű kutyát találtak.

2022. November 25. 14:44, péntek | Belföld

Autókerekek felnijében próbált cigarettát becsempészni egy ukrán férfi Záhonynál

Egyedi és új módszerrel kialakított rejtekhelyen, autókerekek felnijében próbált cigarettát becsempészni Magyarországra egy ukrán férfi a záhonyi határátkelőhelyen