Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Május 12. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Pannon-Víz

A kónyi óvodások megtudták, hogy jut el az egészséges ivóvíz a poharukba

A kónyi óvodások megtudták, hogy jut el az egészséges ivóvíz a poharukba

Szemléletformáló foglalkozást tartott a Pannon-Víz a kónyi óvodásoknak.

A Pannon-Víz Zrt. a mindennapi életünkhöz nélkülözhetetlen ivóvíz- és szennyvízelvezetés szolgáltatások biztosítása mellett kiemelt figyelmet fordít a lakosság tudatos szemléletformálására, melynek segítségével erősíteni szeretnék a természet és a víz iránti tiszteletet, szeretetet. Mindezt nem lehet elég korán elkezdeni, hisz már gyermekkorban kialakulnak a világról alkotott alapvető nézeteink.

A társaság arra törekszik, hogy minél több rendezvényen és előadáson nyújtson betekintést a víziközmű-szolgáltatás mindennapjaiba, a kiszolgáló létesítmények működésébe, valamint a tudatos és felelős vízhasználat világába.

Ebben nyújt segítséget az általuk elnyert KEHOP-2.1.7-19-2019-00022 azonosítószámú,„A klímaváltozás hatása a vízbázis védelmére a PANNON-VÍZ Zrt., az AQUA Szolgáltató Kft. és a Soproni Vízmű Zrt. területén: szemléletformálás a lakosság körében”elnevezésű pályázat, ami az Európai Unió 117.399.727,- Ft összegű támogatásával valósul meg, melynek keretében ismeretterjesztő, szemléletalakító programok szervezésére nyílik lehetőség a vízbázisvédelem témakörében.

Óvodák és oktatási intézmények részére felkérésre tartanak interaktív előadásokat, hogy a gyermekek részére ne csak élményként, hanem tapasztalati tudásként is megmaradjanak a programokon elhangzott hasznos információk.

Tegnap a kónyi Tündér-tavi Óvoda gyermekei vettek részt az interaktív előadáson a vízbázisvédelem jegyében. A kicsik megismerhették a víz útját, hogy hogyan jut el a védett vízbázisoknál található kutakból a poharakba, majd tisztán vissza a természetbe. Az apróságok találkozhattak Csövi teknőssel, a Pannon-Víz kabalaállatával, akinek a segítségével pár hasznos tippet kaptak arra, hogy hogyan tudnak még jobban takarékoskodni az ivóvízzel, gondosan odafigyelni vízbázisaink védelmére.

Amennyiben további intézmények is szívesen fogadnák ezt a programot, bővebb információkat találnak erről aPannon-Víz Zrt weboldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.