Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Március 27. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

A koronavírus járvánnyal kapcsolatos információk vállalkozásoknak

A koronavírus járvánnyal kapcsolatos információk vállalkozásoknak

Keres-kínál oldalt indított honlapján a kamara.

Az elmúlt napokban örömmel tapasztaltuk, hogy a kamarai gazdasági mentőcsomag javaslatokból számos intézkedés született (https://gymsmkik.hu/megjelentek-az-ujabb-gazdasagi-csomag-reszletei) – ugyanakkor továbbra is hangoztatnunk kell, hogy a kedvezményeket iparágtól függetlenül kell biztosítani a vállalkozásoknak, hiszen a jelen helyzetben szinte valamennyi iparág érintett.

A vállalkozói igények és felajánlások eredményeként elindítottunk a kamara honlapján egy COVID19 – KERES-KÍNÁL oldalt („Kamarai szolgáltatások” menüpont, https://gymsmkik.hu/covid-19), ahol elsősorban szolgáltatások, informatikai megoldások, munka- és egészségbiztonsági termékek kínálatára és keresletére érkeztek javaslatok. Amennyiben az oldalon olyan szolgáltatót vagy terméket talál, ami az Ön munkáját segítheti a kialakult helyzetben, kérjük vegye fel a kapcsolatot az adott vállalkozással! Amennyiben Ön is szeretne ajánlatot elhelyezni az oldalon, vagy konkrét terméket keres, kérjük vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal a gyoriterseg@gymskik.hu e-mail címen.

Az Elnökség a kialakult gazdasági helyzet és a vállalkozói likviditást segítő intézkedés javaslatok alapján mérlegelte a 2020. évi kamarai tagdíj számlák márciusi kiküldését az önkéntes kamarai tagok felé. Az Elnökség döntése értelmében a 2020. évi kamarai tagdíjak első részszámlák nem a megszokott ütemezésben – márciusban –, hanem június hónap folyamán kerülnek kiküldésre.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felé korábban megküldött gazdasági javaslatcsomagokat követően most iparági összesítéseket végzünk, és ágazat-specifikus intézkedésekre vonatkozó javaslatokat továbbítunk a kormányzat felé. Köszönjük együttműködésüket és javaslataikat, ezek alapján a kereskedelem (bolti kereskedelem, szállítmányozás, vendéglátás, turizmus), a szolgáltatási szektor, az ipar (gépipar, élelmiszeripar, textilipar, faipar, építőipar, műanyagipar, közszolgáltatás), és a kézműipar (szépészet, kreatív iparágak) felvetéseit juttatjuk el az MKIK-nak.

Továbbra is folyamatos tájékoztatást nyújtunk az aktuális intézkedésekről, illetve nemzetközi kitekintéssel segítjük az import-export-orientált vállalkozásokat:

· Március 23-án megjelent Kormányrendelet intézkedések összefoglalója (https://gymsmkik.hu/megjelentek-az-ujabb-gazdasagi-csomag-reszletei)

· Digitális megoldások: kamarai díjmentes tanácsadás (https://gymsmkik.hu/ujabb-gazdasagi-valsag-nyerteskent-is-kijohetnek-a-cegek-segit-a-digitalizacio-)

· Nemzetközi kitekintés (https://gymsmkik.hu/nemzetkozi-kitekintes-20200323)

· Fizetési kedvezmények lehetősége és igénylése (PwC Magyarország tájékoztatója, https://gymsmkik.hu/-gazdasagi-dontesek-a-covid-19-tukreben-)

Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása

2024. Április 15. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten nyolcvannyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek a megyében

A 15. héten történt.

2024. Április 15. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 15. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.