Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. November 25. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt

A közműszolgáltatókra hivatkoznak a csalók

A közműszolgáltatókra hivatkoznak a csalók

A hiszékeny könnyen búcsút mondhat a pénztárcájának.

Nemrég a rendőrséggel közösen kampányt indított a vízmű, hogy minél kevesebb esélye legyen azoknak a csalóknak, akik valamilyen közműszolgáltató nevével visszaélve próbálnak meg bejutni a lakásokba.

A csalók elsősorban idős embereket vesznek célba, elterelik a figyelmüket és ellopják értékeiket és néha még pénzt is kérnek a hamis ellenőrzésért.

Akik valamilyen közműszolgáltató alkalmazottjának adják ki magukat, és arcképes igazolvánnyal nem rendelkeznek, azokat semmiképpen ne engedjék be a lakásokba. Aki esetleg korábban ilyen bűncselekmény áldozatává vált, hívja a 112 –es vagy a 107 –e s telefonszámot és tegyen feljelentést.

- Volt, ahol azt mondták, hogy víznyomást szeretnének ellenőrizni, még Pannon-Víz logóval ellátott fénymásolt levelet is hoztak magukkal. Máshol vízminőség-vizsgálatra hivatkozva próbáltak bejutni. Bejelentőink általában jól öltözött, megnyerő modorú, udvarias elkövetőkről számolnak be, akik mindenáron a bizalmukba akarnak férkőzni. Aki enged a csábításuknak könnyen búcsút mondhat a pénztárcájának. - mondta Tóth László, a Pannon-Víz Zrt. diszpécserszolgálat vetetője.

A Pannon-Víz Zrt. arra hívja fel a figyelmet, hogy munkatársaik mindig arcképes és sorszámozott igazolvánnyal igazolják magukat. A vízmérőcsere vagy mérőóra leolvasás időpontjáról előzetesen értesítik a lakókat. Amúgy a lakásokhoz csak rendkívüli helyzetben - például vízhiány, hibabejelentés- esetén mennek ki, akkor is mindig név szerint a hibát bejelentő személyt keresik.

A társaság azt kéri, hogyha valaki bizonytalan abban, hogy a vízművek munkatársai mentek-e ki hozzá, hívja a Vízmű 06/96 522 600-as telefonszámát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.