Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Október 13. 07:21, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

A legtöbben csak baj esetén kérik a kéményseprő segítségét

A legtöbben csak baj esetén kérik a kéményseprő segítségét

Sok helyen már fűtenek, viszont csak kevesen ellenőriztetik a kéményeket. Általában csak baj esetén kérik a kéményseprők segítségét.

A Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetségének elnöke szerint többen áttértek a fatüzelésre, ami, ha ellenőrizetlenül történik, sok problémát okozhat.

Egyre többen térnek vissza a hagyományos tüzelési módra, azon belül is a fatüzelésre, ám sokan ezt mindenféle szaktudást és szakmai felügyeletet mellőzve teszik meg - mondta az InfoRádiónak a Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetségének elnöke.

Egy tüzelőberendezés kéménybe kötése előtt a területileg illetékes kéményseprő-ipari közszolgáltató nyilatkozatát kell arról beszerezni, hogy a kéményegyüttes megfelelő biztonsággal fog-e működni - tette hozzá Leikauf Tibor, aki figyelmeztetett, hogy ha a berendezést nem jól kötötték be, akkor előbb-utóbb jelentkeznek a problémák: kátrányszurok-kicsapódás, átnedvesedés, foltosodás, vagy esetleg a kémény öngyulladása.

A többség elfogadja, hogy minden évben ellenőriztetni kell a kéményt, de vannak olyanok is, akik nem engedik be a szakembert, mert attól tartanak, hogy az valamilyen hibát talál, amelynek a kijavítása súlyos pénzekbe kerülhet.

A szakember elmondta: a legtöbben a kéményseprők jelzése alapján kijavíttatják a hibát. Leikauf Tibor kiemelte: javul a kémények állapota Magyarországon, de felhívta arra a figyelmet, hogy ne közvetlenül a fűtésszezon előtt nézessük meg a kéményt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő