Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Június 28. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

A legutóbbi csornai testületi ülés döntései

A legutóbbi csornai testületi ülés döntései

Tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. június 24-i üléséről

A képviselő-testület első napirendi pontban tárgyalta az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 9/2013. (III. 11.) önkormányzati rendelet módosítását. A rendeletmódosítást a költségvetési támogatások változása, intézményi előirányzat módosítási kérelmek, testületi döntések átvezetése indokolta.

Másodikként a közalapítványok működéséről szóló beszámolókat tárgyalta meg és fogadta el testület, továbbá egyetértett a „Csornai Ösztöndíj” Közalapítvány és a „Csorna Lakosságának Egészségéért” Közalapítvány megszüntetésével. A két közalapítvány megszüntetését a bevételeik csökkenése, valamint az alapító okiratokban foglalt célok megvalósításának nem megfelelő hatékonysága indokolja.

Harmadikként a fizető- parkolóhelyek létesítéséről, valamint üzemeltetésének szabályozásáról szóló 24/2012. (V. 29.) önkormányzati rendelet módosításáról döntött a testület. A módosítás szerint 2013. július 1-jétől a fizetőparkoló övezetbe kerül a Szent István tér társasházak előtti út jobb oldala (kollégiumtól a templom D-i oldaláig), a Szent István tér (Városháza - Árpád u. közötti szakasz, a park Ny-i oldala), Kossuth Lajos utca É-i vége két oldala (un. Garzon szakasz), a Laky D. utca D-i vége bal oldala. A parkolójegy díjtétele személygépjárművek után 200 Ft/óra összegre emelkedik.

Ezt követően döntött a testület a kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló 33/2005. (XII. 9.) önkormányzati rendelet módosításáról. A testület törvényi kötelezettségének eleget téve csökkentette a közszolgáltatás egyes díjtételét.

Ötödikként a képviselő-testület felülvizsgálta a Bősárkány Nagyközség gesztorságával működő társulások társulási megállapodásait. A felülvizsgálat alapján képviselő-testület úgy döntött, hogy a Csorna Vidéki Háziorvosi Ügyeleti Társulást, a Fogászati Társulást, a Védőnői Társulást a továbbiakban nem kívánja fenntartani, helyette Bősárkány Nagyközség Önkormányzatával külön megállapodást köt. A testület az Óvodai Társulást jogi személyiségű társulássá kívánja alakítani, a Bősárkány-Csorna-Farád Szennyvízkezelési Társulás társulási megállapodásnak pedig a módosításáról döntött.

Megtárgyalta a testület a Napközi Otthonos Óvoda új csoportszoba kialakításának lehetőségéről szóló előterjesztést, és úgy döntött, hogy a Bölcsőde helyiségeinek terhére nem támogatja a kialakítást.

Elbírálta a testület a Napközi Otthonos Óvoda intézményvezetői álláshelyére beérkezett pályázatokat és Kránitzné Nagy Márta pályázót nevezte ki az intézmény vezetőjének.

Döntött a képviselő-testület:

- a Városi Művelődési Központ hőközpontjának átalakításával kapcsolatos szakértői vélemény tudomásulvételéről,

- a csornai 4. számú fogorvosi körzet fogorvosi feladatainak ellátására kiírt pályázat elbírálásáról és új pályázat kiírásáról,

- a sportöltöző felújítására vonatkozó pályázat önrészének vállalásáról,

- a Helyi Esélyegyenlőségi Program elfogadásáról,

- iparterület bérbeadására vonatkozó pályázati hirdetmény elfogadásáról,

- Pannon Víz Zrt. részvény elővásárlási jogáról való lemondásról,

- a külterületi helyi építési szabályzat módosítására vonatkozó eljárás megindításáról különleges bányatelek kialakítása céljából,

- a Győr-Moson-Sopron Megye Szakképzés-szervezési Társulás megszűnése kapcsán kötendő vagyonfelosztást rendező megállapodásról

Nagy Eszteraljegyző

Címkék: önkormányzat, csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás