Városlista
2023. október 4, szerda - Ferenc

Hírek

2021. Február 02. 09:27, kedd | PR
Forrás: (x)

A len és a pamutvászon népszerűsége töretlen

A len és a pamutvászon népszerűsége töretlen

A textilipar is felvirágzóban van, hiszen egyre többféle anyag kerül a piacra. Ezek az anyagok a modern kor követelményeinek is megfelelnek, hiszen nem tartalmaznak egészségre káros anyagokat.

A textíliákat is csoportosíthatjuk többféleképpen. E szerint léteznek természetes és mesterséges eredetű anyagok.

Természeteses és mesterséges textilek

A természetes textileknek is két nagy csoportja létezik, mégpedig a növényi és az állati eredetűek. Az állati eredetű textilek csoportjába sorolandó például a gyapjú és a selyem. Ezt a két anyagot ismerik a legtöbben. A gyapjú a juhok bundájából készül, míg a selyemnek, amelyet ma már többféleképpen is előállítanak, elsősorban a selyemlepke hernyója az „alapanyaga”.

A növényi eredetű textil a pamut, amelyet gyapotból készítenek. A pamutból készült ruházat az egyik legkényelmesebb, illetve nagyon jól felszívja a nedvességet, az izzadtságot. A másik anyag a lenvászon, amely a len növény szárának rostjaiból készül. A len anyagból leggyakrabban nyári ruházatot készítenek, mivel egy kellemesen hűvös anyagról van szó.

A len, mint a textíliák egyik királynője

A minőségi len anyagnak nem csak egyetlen előnyös tulajdonsága létezik. A len anyagot, pontosabban a len anyagból készült ruhákat és ágyneműt nagyon sokan kedvelik. A lenből készült ruházat és ágynemű számtalan előnye közül az egyik legkiemelkedőbb, hogy nyáron, a nagy melegben, kellemesen lehűti a testet. Sokan éppen e miatt a tulajdonsága miatt választják ezt az anyagot.

A nők és a férfiak is egyaránt kedvelik a lenből készült ruházatot, hiszen nagyon divatos ingek, nadrágok és blúzok varrását teszi lehetővé. A Takoy méteráru és textil webáruházban számtalan színben elérhető ez az anyag, ami valóban elősegíti a divatos öltözködést. A Takoy webáruházban nézelődve találkozhatunk többek között ekrü arany, gold arany, fáradt rózsaszín, bézs színű, téglaszínű és szürkebarna színekkel. Akár a szolidabb, akár a vagányabb öltözködési stílust preferáljuk, biztos, hogy találni fogunk kedvünkre való anyagot a webáruházban.

A lenből készült ruházat és ágynemű antiallergén és antibakteriális hatással is rendelkezik, így az érzékeny bőrűek számára is kiváló választás. A lenvászon további előnye, hogy nagyon jó nedvszívó képességgel rendelkezik, ami szintén nagyon hasznos nyáron, amikor gyakran megizzadunk. A lenből készült ágynemű nem csak szépséges, de még környezetbarát is.

A minőségi len anyagok között szemezgetve, találhatunk egyszínű lenvászon anyagot, például tégla, mangó, zöld, petrol, szürkésbarna, fáradt rózsaszín, bordó, vagy bézs színeket. A mintás lenvászon is nagyon népszerű, hiszen gyerekeknek és felnőtteknek való mintás lenvásznak közül is válogathatunk.

A kínálatban a dekorációs lenvászon is megtalálható, amely kategóriában szintén szebbnél - szebb díszítésű és színvilágú anyagokkal találkozhatunk.

A lenvászon mellett, a másik kedvelt anyag a pamut, hiszen számtalan pozitív tulajdonsággal rendelkezik.

A textilek királya, a pamut

A pamut az egyik legfontosabb textilnyersanyag. A pamutot nagyon kedvelik a varrók is, hiszen nem csak alapvető ruházati cikkeket, hanem kiegészítőket és kellékeket, illetve lakástextíliákat is előszeretettel varrnak pamut anyagból.

A pamut felhasználásának területei

A minőségi pamut anyagból tehát készítenek ruházati cikket, mint például szabadidő vagy munkaruházat. De pozitív tulajdonságai miatt fehérnemű, hálóruha, ing vagy blúz készítésére is alkalmas.

A hobbyvarrók is nagyon szeretik a minőségi pamutvászon anyagot, hiszen meglehetősen könnyű vele dolgozni. A zsebkendőn és asztalterítőn kívül egyéb lakástextília is készülhet pamutból, mint például ágyneműhuzat, asztalnemű, bútorhuzat, törülköző és egyéb dekorációs anyagok. A pamutvászon anyagok között nézelődve, találhatunk egyszínű és mintás pamut anyagokat is.

A fotó forrása:
YRABOTA / Shutterstock.com

Címkék: anyag, LEN, pamut, vászon

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 29. 12:54, péntek | PR

K&H: elég néhány jó szó

hangalapú digitális forintátutalás elsőként a magyar pénzügyi szektorban

2023. Szeptember 19. 14:10, kedd | PR

Fergeteges buli volt a Hidasi Bányásznapokon

A Bányásznap hosszú múltú hagyományra tekint vissza.

2023. Szeptember 13. 17:40, szerda | PR

Elkészült a Jánosik Kft. közreműködésével felújított miskolci Gyermekegészségügyi Központ.

A napokban ünnepélyes keretek között adták át a közel 3 milliárd forintból felújított miskolci Gyermekegészségügyi Központot -jelentette be Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa

2023. Szeptember 11. 19:45, hétfő | PR

Talajcsavar: tartós, mobilis, megbízható és környezetkímélő építészeti megoldás egyben!

Miben rejlik a talajcsavarok egyedisége?