Városlista
2023. december 4, hétfő - Barbara, Borbála

Hírek

2013. Május 11. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu

A MeeGo tovább él: Itt a Nokia Asha 501

A MeeGo tovább él: Itt a Nokia Asha 501

A fejlődő országok lakóinak készült a Nokia legolcsóbb érintőképernyős modellje.

Tegnap délután bemutatkozott a Nokia legolcsóbb érintőképernyős készüléke, az Asha 501. A lumiás külsővel rendelkező jövevény elsősorban a fejlődő országok lakosainak készült, akik bár szeretnék, de nem tudják megfizetni a manapság oly divatos okostelefonokat. Az Asha 501 megalkotásakor a finn gyártó a drágább készülékek „megidézésére” törekedett, így a menürendszer nagyban hasonlít a vállalat által az N9-ben használt MeeGo felületre. Azért, hogy mindenki képben legyen az aznapi eseményeivel, a „Fast Lane” nevű, egy suhintásra előjövő menüt találták ki a fejlesztők, itt érhetjük el az összes, a telefonnal aznap végzett eseményt, megtekinthetjük a naptárunkba elmentett határidőket, illetve kezelhetjük a zenelejátszót.

Mivel a fejlődő országokban ritkaság, hogy valaki korlátlan mobilinternettel rendelkezzen, a gyártó az Xpress Browser Now-val próbál kedveskedni vásárlói számára. Ez a böngésző ugyanis a Nokia szerveréről kéri le az akár 90 százalékban tömörített adatot, ezzel sok megabájtot spórolva a felhasználónak. A tömörítésre egyébként is szükség lenne, ugyanis az 501-es maximum EDGE kapcsolatra képes, ezzel pedig egy mai, sok képpel rendelkező weboldal letöltése rémálom lenne. Szerencsére amint betérünk egy kávézóba vagy bevásárlóközpontba, minden problémánk megoldódik, a készülék ugyanis beépített wifivel is rendelkezik. A közösségi oldalak függőinek sem kell keseregni, az új Asha mobilban a Facebook- és a Twitter-kliens is megtalálható. A hátoldali 3,2 megapixeles kamerával készített képeket a 3″-es QVGA kijelzőn tekinthetjük meg. Szerencsére a multi-touch támogatás sem maradt ki a repertoárból, igaz, maximum 2 ujjunkat érzékeli a készülék. Akit esetleg nem zavar a kijelző mai szemmel véve aprócska felbontása, az akár YouTube-ozhat is. A telefonon mindenesetre biztosan nem fog múlni a hosszú távú szórakoztatás, hiszen az 1200 mAh-es akkumulátora segítségével akár 48 napig készenlétben várhat ránk.

A mindössze 98 grammos Asha 501 sima, illetve Dual-SIM-es kiadásban júniusban kerül a boltok polcaira. A kétkártyás verzió árát egyelőre homály fedi, az alapkivitelért 99 dollárt kell a pénztárnál hagynunk.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 03. 06:00, vasárnap | Belföld

Félmillió villanymotornál tart a győri Audi

Az Audi Hungaria munkatársai december 1-jén elkészítették az 500 ezredik elektromos hajtást.

2023. December 03. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 48. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2023. December 02. 13:35, szombat | Belföld

Paloznaki Jazzpiknik: Morcheeba és Brand New Heavies is lesz

A Brand New Heavies, a Morcheeba, Tony Hadley (ex-Spandau Ballet) és a Son Mieux is koncertet ad a Paloznaki Jazzpikniken, amelyet 2024. augusztus 1-től 3-ig rendeznek.