Városlista
2024. június 20, csütörtök - Rafael

Hírek

2024. Április 30. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A megyében az elmúlt héten 54 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A megyében az elmúlt héten 54 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A 17. héten történt.

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen 13 ember sérült meg, kettő pedig életét vesztette.

Utoléréses balesetet szenvedett két személyautó hétfő reggel a 84-es számú főút 97. kilométerénél, Sopronkövesd és Lövő között. A sopronkövesdi hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Motorkerékpár és személygépkocsi ütközött kedd délután Csornán, az Erzsébet királyné utcában. A helyi hivatásos tűzoltók felitatták az úttestre folyt motorolajat és áramtalanították a motorkerékpárt. A személyautó áramtalanítására nem volt szükség. A motorost könnyű sérülései miatt kórházba szállították a mentők.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó motortere szerda délután Ágfalván, a Liget utcában. A soproni hivatásos tűzoltók két vízsugárral megfékezték a lángokat. A tűzben nem sérült meg senki, a lángok sem terjedtek át másra.

Busz és személyautó ütközött csütörtök este a 8518-as út Sopron és Balf közötti szakaszán, a 26-os kilométernél. A baleset következtében a személygépkocsi árokba hajtott. A soproni hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót. A buszon a sofőrön kívül csak egy ember utazott, ők nem sérültek meg. Az autóban szintén ketten utaztak, egyiküket a mentők kórházba szállították.

Három személyautó ütközött péntek este az 1-es számú főúton Gönyű és Nagyszentjános között. Az egyik autóba egy ember beszorult, őt a győri hivatásos tűzoltók és a győrszentiváni önkéntes tűzoltó egyesület tagjai feszítővágó segítségével szabadították ki a jármű roncsai közül, majd átadták a mentőknek. A balesetben érintett mindhárom gépkocsit áramtalanították a tűzoltók.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő szombat délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában, a győri Eőrsy Péter utcában. A győri hivatásos tűzoltók és a gázszolgáltató műszeres mérései is igazolták a mérgező gáz jelenlétét a helyszínen, ezért a lakásban üzemelő gázkészüléket a szolgáltató üzemen kívül helyezte. A mentők a rosszullétre panaszkodó lakót kórházba szállították.

Két személyautó ütközött vasárnap délután Mosonmagyaróváron, a Pozsonyi úton, azaz a 15-ös főút 1-es kilométerénél. Az egyik autóba egy ember beszorult, őt a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki. A tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben egy ember súlyos, kettő pedig könnyű sérüléseket szenvedett. A műszaki mentés és helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 20. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Június 20. 09:00, csütörtök | Helyi

Megint egy autós, aki letörte a sorompórudat, de gyorsan továbbállt

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy tehergépkocsi ismeretlen sofőrjének beazonosítása érdekében.

2024. Június 19. 16:00, szerda | Helyi

Lopott bankkártyával vett fel pénzt. Felismeri?

A nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

2024. Június 19. 13:00, szerda | Helyi

Aratás előtti gépszemle Rábatamásiban és Magyarkeresztúron

Tájékoztató