Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Március 29. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A megyében az elmúlt héten hatvankilenc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A megyében az elmúlt héten hatvankilenc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A 12. héten történt

A tűzesetek és műszaki mentések során hatan sérültek meg.

Száraz fű és szemét gyulladt meg hétfő délután mintegy ötszáz négyzetméternyi területen Nagyszentjánoson, a József Attila utcában. A tűz átterjedt egy húsz négyzetméteres melléképület tetőszerkezetére, valamint részben egy tíz négyzetméteres melléképület tetőszerkezetére. A győri hivatásos tűzoltók három vízsugárral eloltották a lángokat. A tűzeset során személyi sérülés nem történt.

Személyautó és teherautó ütközött össze kedd délelőtt Koroncó térségében, a 8418-as számú úton. A személygépkocsi az árokba dőlt. A balesethez riasztott győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a helyszínelés után visszaállították kerekeire az autót. A személyautó vezetőjét könnyebb sérülésekkel kórházba szállította a mentőszolgálat.

Kigyulladt egy kétszáz négyzetméteres, háromszintes családi ház szobája szerda délután Győrságon, az Országút utcában. A győri hivatásos és a pannonhalmi önkéntes tűzoltók kiérkezése előtt a ház lakója időben elhagyta otthonát, valamint kihoztak az épületből két gázpalackot, amelyeket nem ért hőhatás. Az egységek több vízsugárral fékezték meg a lángokat. A ház lakhatatlanná vált, a tűzzel érintett szoba teljesen kiégett, a többi helyiség erősen kormozódott. A tűzeset során személyi sérülés nem történt.

Egy családi házhoz épített melléképületben keletkezett tűz Fertőszentmiklóson, a Szerdahelyi utcában csütörtök délben. A lángokat a kapuvári hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók több vízsugárral fékezték meg. Személyi sérülés nem történt az eset során.

Csütörtök este Győrben, a Bácsai út melletti tavakhoz riasztották a város hivatásos tűzoltóit, ahol mintegy ezerötszáz négyzetméteren égett a száraz fű, nádas. A lángokat több vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg az egységek.

Tűz keletkezett péntek délelőtt egy győri családi ház udvarán álló javítóműhelyben, a Bácsai úton. A lángok kis mértékben a padlástérben kialakított lakórészre és raktárra is átterjedtek, összesen húsz négyzetmétert érintettek. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral rövid időn belül elfojtották a lángokat, majd átszellőztették az épületet.

Kétszintes családi ház kéménye izzott teljes hosszában Peresztegen, a Fő utcán szombat este. A sopronkövesdi hivatásos tűzoltók, valamint a peresztegi és a nagycenki önkéntes tűzoltó egyesület tagjai a kazánt kitárazták, eltávolították az izzó parazsat és égésterméket a kéményből, az izzást megszüntették. Az épületet átvizsgálták, a tűz a kéményről nem terjedt át máshová.

Két személyautó ütközött vasárnap este az M85-ös autóút 27-es kilométerszelvényénél, Csorna térségében. A járművekben csak a vezetők utaztak. A csornai hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat, az egyik jármű vezetőjét a mentőkkel közösen kiemelték a gépkocsiból, majd a helyszínelést követően közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.