Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2024. Augusztus 27. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A megyében az elmúlt héten kilencven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltók

A megyében az elmúlt héten kilencven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltók

A 34. héten történt.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten kilencven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen hat ember sérült meg.

Szalagkorlátnak hajtott egy kamion hétfő délután az M1-es autópálya 151-es kilométerénél, Károlyháza közelében, a Budapest felé vezető oldalon. A kamion maga alá gyűrte a szalagkorlátot, amelyet a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók motoros roncsvágóval szabadítottak ki a szerelvény alól. A járműben csak a sofőr utazott, nem sérült meg.

A Mosoni-Dunába hajtott egy személyautó kedd este Dunasziget külterületén. Az autóban ketten utaztak, mire a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók kiérkeztek, mindketten kiszálltak a járműből, nem sérültek meg. A tűzoltó egység drótkötél segítségével kivontatta a gépkocsit a vízből.

Teljes terjedelmében égett egy elhagyatott személyautó szerda este Levél külterületén, az 1-es főút melletti földúton. A tűz mintegy háromszáz négyzetméteren átterjedt a környező száraz növényzetre is. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. A tűzesetben nem sérült meg senki.

Száraz fű és aljnövényzet égett mintegy száz négyzetméteren csütörtök délután Felpéc külterületén. A győri hivatásos és a győrszemerei önkéntes tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az eset során nem sérült meg senki.

Árokba borult egy hűtött árut szállító kamion csütörtökön kora este, az M15-ös autóúton, Hegyeshalom térségében. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, a szerelvényt ma fogják elszállítani. A kamionban csak a sofőr utazott, nem sérült meg. A baleset miatt forgalmi akadály nem volt.

Két személyautó ütközött péntek este az 1-es számú főút, 147-es kilométerénél, Lébény térségében. Az ütközés után az egyik autó az út menti árokban állt meg, a másik pedig keresztbe fordult az úton. A lébényi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat, felitatták az úttestre folyt olajat és megszüntették a forgalmi akadályt. Az autókban összesen hárman utaztak, nem sérült meg senki.

Két személyautó ütközött szombat este a 86-os főút 171-es kilométerénél, Jánossomorja és Hanságliget között. Az egyik autó sofőrjének lába beszorult az ütközés után, őt a mosonmagyaróvári és a csornai hivatásos tűzoltók feszítő-vágóval szabadították ki, majd átadták a mentősöknek, akik súlyos sérüléssel vitték kórházba. A másik autóban ketten utaztak, ők könnyű sérüléseket szenvedtek. A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, majd a sérültek elszállítását követően a forgalom egy sávon, tűzoltói irányítás mellett megindult.

Négy személyautó szenvedett ráfutásos balesetet vasárnap délután az M1-es autópálya 125-ös kilométerszelvényében, Győr térségében, az országhatár felé vezető oldalon. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanítottak három járművet és felitatták az úttestre folyt hűtővizet és olajat. Mire a tűzoltók kiérkeztek mindenki kiszállt a kocsikból, senki nem sérült meg. A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés ideje alatt a forgalom a leállósávon haladt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 29. 09:00, vasárnap | Helyi

Honvédelem Árpád idejében

Ismeretterjesztő előadás a kapuvári könyvtárban

2024. Szeptember 28. 16:00, szombat | Helyi

Beledben kinyílik a céhláda

Múzeumi előadás érdekességekkel minden korosztálynak.

2024. Szeptember 28. 13:00, szombat | Helyi

Könyvklub indul Bősárkányban

Beszélgetések könyvélményekről.

2024. Szeptember 28. 09:00, szombat | Helyi

Az Országos Könyvtári Napok csornai programjai

Egész héten programok, ingyenes beiratkozás.