Városlista
2023. február 6, hétfő - Dóra

Hírek

2022. Október 17. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A megyében az elmúlt héten ötvenhárom eseményhez riasztották a hivatásos tűzoltókat

A megyében az elmúlt héten ötvenhárom eseményhez riasztották a hivatásos tűzoltókat

A 41. héten történt

Győr-Moson-Sopron megyében a tűzesetek és műszaki mentések során hatan sérültek meg.

Két személygépkocsi ütközött össze Nyúl belterületén, az Ady Endre utca és a Tavasz utca kereszteződésénél hétfőn délelőtt. A baleset következtében az egyik jármű árokba hajtott. A pannonhalmai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és egy embert kiemeltek az egyik autóból, később megszüntették a forgalmi akadályt. A mentők egy embert kórházba szállítottak könnyebb sérülésekkel.

Ráfutásos baleset történt az 1-es főút 122-es kilométere közelében kedden délután, Győr határában, a Mártírok úti körforgalomnál. A győri hivatásos tűzoltók egy személyautót áramtalanítottak, majd a járműből egy embert a mentőkkel közösen kiemeltek, valamint biztosították a baleset helyszínét. A mentőszolgálat könnyebb sérülésekkel kórházba szállította a sérültet.

Vágott virágot szállító kamion és egy személyautó ütközött szerdán délelőtt az M1-es autópálya 115-ös kilométerénél, Töltéstava térségében, a főváros felé vezető oldalon. A pannonhalmi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, személyi sérülés nem történt.

Összeütközött két autó csütörtökön délután a 8518-as úton, Sopron és Balf között. A soproni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a helyszínelés után megszüntették a forgalmi akadály. A balesetben egy ember könnyebben megsérült, őt kórházba szállította a mentőszolgálat.

Személyautó és kisteherautó ütközött össze pénteken délután a 84-es főúton, a 88-as kilométernél, Újkér közelében. A kisteherautó az oldalára borult. Műszaki mentés céljából a sopronkövesdi hivatásos és a csepregi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket, majd a helyszínelés után visszaállították kerekeire a kisteherautót. A balesetben nem történt sérülés.

Égő kéményhez riasztották a győri hivatásos tűzoltókat vasárnap délelőtt Abdára, a Dózsa utca egyik családiházához. A tűzoltók a padlástérben, a tisztítónyíláson keresztül, porral oltó segítségével oltották el a lángokat, majd kéziszerszámok segítségével kitisztították a kéményt. A lakók figyelmét felhívták, hogy ne használják a fűtőeszközt és a füstelvezetőt, amíg azt szakember felül nem vizsgálta.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 05. 16:04, vasárnap | Helyi

Sok kárt okozott a szombati szélvihar

Szombaton hajnalban adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga riasztást Győr-Moson-Sopron vármegyére.

2023. Február 05. 10:00, vasárnap | Helyi

A csornai rendőrök befejezték a kónyi kamionbaleset vizsgálatát

Ittas volt az 56 éves sofőr.

2023. Február 04. 10:00, szombat | Helyi

Március 1-től teljesen átalakítják a háziorvosi ügyeleti rendszert a megyénkben

Megyénk háziorvosait már tájékoztatták a várható változásokról.

2023. Február 03. 16:00, péntek | Helyi

Másodfokú figyelmeztetést adtak ki a várható szélviharok miatt

A későbbiekben piros vészjelzés kiadása sem kizárható.