Városlista
2024. július 4, csütörtök - Ulrik

Hírek

2024. Július 02. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A megyében az elmúlt héten százegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A  megyében az elmúlt héten százegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A 26. héten történt.

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen hat ember sérült meg.

Kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett egy Dunaújvárosból Győrbe tartó távolsági autóbusz hétfő délután a 81-es főúton Pér és Töltéstava között. A győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. A buszon heten utaztak a sofőrrel együtt, mindenki időben elhagyta a járművet, nem sérültek meg. A tűzoltás idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Árokba hajtott egy tejet szállító kamion kedd délután a Győr-Ménfőcsanakot és Koroncót összekötő úton. A szerelvény vontató része az árokban állt meg, a pótkocsi keresztbe fordult az úttesten. A győri hivatásos és a koroncói valamint, a rábapatonai önkéntes tűzoltók áramtalanították a traktor részt és biztosították a helyszínt a rendőrségi helyszínelés ideje alatt. . A szerelvényért kamionmentő érkezett. Az eset során nem sérült meg senki.

Kisteherautó és személygépkocsi ütközött szerda este az M1-es autópálya főváros felé haladó oldalán, a 110-es kilométernél. A műszaki mentést a győri hivatásos tűzoltók végezték, akik közreműködtek a helyszín biztosításában is. A balesetben nem sérült meg senki.

Árokba hajtott egy személyautó csütörtök éjjel a 81-es főúton, Pér és Mezőörs között. A pannonhalmi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban ketten utaztak, kiszálltak mire a tűzoltó egység kiérkezett, nem sérültek meg.

Tíz méter magas fenyőfa kapott lángra péntek délután Mosonmagyaróváron, a Tulipán utcában egy családi ház udvarán. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral eloltották a lángokat. A tűz másra nem terjedt át, sérülés nem történt az eset során.

Mintegy hatvan lucerna és széna körbála kapott lángra egy fedett tárolóban szombat reggel Mórichida, Tördemész pusztán egy juhtelepen. A tulajdonos két erőgép segítségével kihordta az épületből mind a sértetlen, mind pedig az égő bálákat. A győri, a csornai és a pápai hivatásos, valamint a győrszemerei és a téti önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával szétbontották a lángoló takarmányt majd felügyelet mellett elégették. Az eset során nem sérült meg senki.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő szombaton kora este Győrben, egy Galgóczi úti társasházi lakásban, ahol egy kombi gázkazán üzemelt. A győri hivatásos tűzoltók és a gázszolgáltató szakemberei méréseikkel egyaránt igazolták a mérgező gáz jelenlétét, ezért a szolgáltató szakemberei kizárták az eszközt a szolgáltatásból. Az eset során nem sérült meg senki.

Teljes terjedelmében égett egy ötven négyzetméteres lemezből készült garázs és a benne parkoló autó vasárnap reggel Ravazdon, az Országút utcában. A győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat és kihoztak az épületből egy argon és egy szén-dioxid-palackot, amelyeket visszahűtöttek. Az épület világítását három kisméretű napelem biztosította, amelyek megsemmisültek a tűzben. A garázstól körülbelül egy méterre volt a családi ház, amelynek szigetelése a hőhatás következtében kismértékben megsérült. A tűz miatt a szomszédos ingatlan fala kormozódott és a műanyag ablakok elszíneződtek. Az eset során nem sérült meg senki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 04. 16:00, csütörtök | Helyi

Huss, így repült ki tízmillió forint a csornai termálból!

Most már kezdjük érteni, miért titkolózik az önkormányzat és a cége a fejlesztések pénzügyeiről.

2024. Július 04. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Július 04. 09:00, csütörtök | Helyi

Legyen óvatos, ne utaljon előre!

A nyomozók a Mátrix Projekt keretében indítottak büntetőeljárást egy online csalóval szemben.

2024. Július 03. 16:00, szerda | Helyi

Visegrádról indult, de Győrbe már nem érkezett meg a rábapatonai hölgy

A rendőrök a lakosság segítségét kérik az idős hölgy eltűnése ügyében.