Városlista
2022. június 29, szerda - Péter, Pál

Hírek

2016. Július 30. 05:17, szombat | Belföld
Forrás: mti

A Mercedes új gyára is komplex termelőhely lesz

A Mercedes új gyára is komplex termelőhely lesz

A Mercedes második kecskeméti gyárában is lesz egy karosszéria-, egy felületkezelő és egy új összeszerelő üzem, valamint egy beszállítói ipari park

- ismertette Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke pénteken, az egymilliárd eurós beruházással megvalósuló új autógyár építésének bejelentését követően, a kecskeméti városházán tartott sajtótájékoztatón.

Hangsúlyozta: a második gyár megépítésével a járműgyártó cég hosszú távú elköteleződést vállal a régióban, és stabil jövőképet tud biztosítani Kecskemét számára.

Christian Wolff elmondta: az új beruházás annak a szaktudásnak az igazolása, amelyet kecskeméti munkatársaik képviselnek. Nyitottságukkal és újító kedvükkel, "kecskeméti szellemiségükkel" viszik sikerre az autógyártást - fogalmazott.

Hozzátette: a helyszínválasztáskor Kecskemét mellett szólt a jó együttműködés is a magyarországi és helyi hatóságokkal. Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP), Kecskemét polgármestere elmondta: a város közgyűlése az elmúlt hónapokban számos olyan döntést hozott, amely által Kecskemét egyre vonzóbb befektetési helyszín. Ide sorolta, hogy fejlődik az infrastruktúra, óvodai férőhelyek jönnek létre, javulnak a lakhatási feltételek, folytatódik a minőségi szakképzés és a felsőoktatási képzés.

Kecskemét bírja a tempót - fogalmazott Szemereyné Pataki Klaudia. A polgármester szerint Kecskemét stabilan fejlődő gazdasági városként ismét felkerült a világ térképére. Azt ígérte, hogy a képviselőtestülettel közösen mindent elkövetnek azért, hogy a város néhány éven belül felzárkózzon ahhoz a lendülethez és dinamizmushoz, amit a Mercedes képvisel.

Címkék: gyár, kecskemét, mercedes

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 29. 14:30, szerda | Belföld

Víz nélkül, tűző napon, egy dobozban tartotta cicáját

A 46 éves gyanúsított nő víz nélkül tartotta macskáját egy hordozóban a tűző napon.

2022. Június 29. 12:01, szerda | Belföld

Szeméremsértő képeket zsarolt ki egy pedofil három kislánytól

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki álprofilok mögé rejtőzve kislányoktól próbált szexuális tartalmú képeket, videókat szerezni - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

2022. Június 29. 11:03, szerda | Belföld

A gyorshajtás buktatta le az ittas sofőrt - videó

Szirmabesenyő térségében állítottak meg a járőrök egy gyorshajtót, aki ittasan ült a volán mögé.

2022. Június 29. 10:24, szerda | Belföld

Molotov-koktélokat hajigált udvarokba, házakra

Rongálás vétségével indult, több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletével bővített ügyet fejeztek be a napokban a Pest megyei rendőrök. Egy pilisi férfi Molotov-koktélokat hajigált udvarokba, házakra.