Városlista
2021. szeptember 21, kedd - Máté

Hírek

2021. Augusztus 18. 14:21, szerda | PR
Forrás: (x)

A mesés gyerekszoba 3+1 kelléke

A mesés gyerekszoba 3+1 kelléke

A gyermeki képzelőerő nem ismer határokat! Csemetéink egy sima felületű kavicsban vagy egy kiürült joghurtos pohárban is megtalálják a szórakoztató játék lehetőségét.

Ebből következik, hogy bármilyen berendezésű helyiségben képesek odaképzelni a saját mesevilágukat. A játék azonban ott a leginkább önfeledt, ahol minden róluk szól: a gyerekszobában! Hogy minél inkább segítsük kibontakozni gyermekünk kreativitását, hoztunk néhány egyszerűen bevethető tippet.

1: Tárolók minden zugban

A gyerekszoba egyik ismérve, hogy telis-tele van játékokkal. Ez akkor is igaz, ha a túlkapásokat gondosan kerülő szülőként nem halmozzuk el a gyereket minden divatos csecsebecsével. A különböző, játéknak elcsent tárgyak, a mesekönyvek, a tegnapi párnabunker romjai is képesek olyan felfordulást okozni, mintha legalábbis egy játékbolt teljes választékát borította volna le a polcról szemünk fénye - egy bombával.

Ez a probléma szerencsére gyorsan orvosolható, ha sok tárolóval szereljük fel a szobát. Ezek lehetnek rejtett, mutatós vagy akár kombinált megoldások is (pl. pakolható puff). A lényeg, hogy legyenek méretesek és a kicsik számára is könnyen kezelhetőek: így nagyobb az esélye, hogy könnyek és vad fejrázás nélkül tesznek eleget a "rakj rendet!" kérésnek.

2: Mesés álmok, mesés ágyon

Ó, a csodás gyerekkor! Sokan ma is visszamennénk legalább egy napra, hogy egy játékkal töltött nap után esti mesére szenderüljünk édes álomba. Ennek a varázsát a picik persze nem mindig tudják értékelni - a legtöbb szülő órákig tudna mesélni az altatás nehézségeiről. Egyszerű, de működő trükk, ha az alvást is meseszerű élménnyé tesszük számukra, ebben pedig a mintás pizsamák és a már említett mesék mellett egy elragadó gyerekágy lehet a leginkább segítségünkre.

Személyes kedvenceink a házikó alakú gyerekágy modellek: akár egy a minimalista, skandináv stílusú térben is megállják a helyüket, mégis barátságos látványt nyújtanak. Igazi unisex darabok, amelyeket a kistesó vagy kis rokon is örökölhet később, és semmivel össze nem hasonlítható kuckóhangulatot áraszt.

Tipp: nézzünk körbe az AMI bútorok házikó ágy választékában! Minőségi, tömör fenyő bútorokat kínálnak többféle színben (természetes, gyerekbarát anyagból készült lakkozással!). Több modell ráadásul leesésgátlóval és ágyneműtartóval is elérhető.3: Hozzuk le a csillagokat!

Természetesen képletesen értjük: ahhoz, hogy boldoggá tegyük a kis lurkókat, nem kell csatlakoznunk az űrturistának álló szupergazdagok táborához. Elég, ha a megfelelő világítással biztosítjuk, hogy este is hangulatos legyen a szoba, és persze azt, hogy a kicsik könnyebben elhagyják sötéttől való félelmüket. Ebben segítenek a különböző fényfüzérek, éjjeli lámpák - de ma már akár a csillagos égboltot hűen idéző LED világítást is könnyen szerezhetünk.

A kellemes fényforrások mellett gondoskodjunk egy kislámpáról is, hogy azt a bizonyos esti mesét ne a nagy lámpánál kelljen olvasnunk, ezzel kiűzve a kicsit szeméből a nehezen odavarázsolt álmot.

3+1: Engedjünk a szigorú elvárásokból!

A gyerekszoba nem különálló sziget, hanem a lakás része - és mint ilyen, valamilyen szinten illeszkednie kell a nagy egész stílusához. Míg a szülők generációját évek alatt kiforrott stílus és markáns vélemények vezérlik a lakás berendezésénél, a gyerkőcök legszívesebbek csupa olyan dologgal raknák tele a kis birodalmukat, ami harsány színekben pompázik, villog, zenél, csillog.

A két véglet között nehéz megtalálni az arany középutat - lelkes lakberendezőkként azonban azt gondoljuk, érdemes az arany középutat választani. A párnahuzatokon, ágytakarókon, kisebb dekorációkon visszaköszönő mesehősök kiváltotta euforikus öröm megér némi kompromisszumot!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 13. 15:24, hétfő | PR

Hasznos praktikák a rendezettebb otthonért

A tavaszi nagytakarítás tökéletes párja az őszi lomtalanítás!

2021. Szeptember 06. 21:40, hétfő | PR

Illik vagy nem illik?

Női ujjatlan felső.

2021. Szeptember 06. 21:36, hétfő | PR

Mi alapján választunk gyermekorvost?

Amikor baba születik, nagyon fontos, hogy milyen az első benyomás a választott gyermekorvosról.

2021. Augusztus 31. 16:00, kedd | PR

Kreatív DIY eszközök, amelyek mindenki háztartásában megtalálhatóak!

Ez a cikk tökéletes azoknak, akik szeretik otthonuk folyamatos átalakítását, csinosítását, különböző dekorációk saját kezűleg történő elkészítését.