Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Szeptember 25. 09:29, hétfő | Belföld

A Mészáros Autó Javító Kft. javítja ezentúl a mentőautókat

A Mészáros Autó Javító Kft. javítja ezentúl a mentőautókat

Mészáros Lőrinc autójavítója szerelheti a mentőautókat a következő négy évben, évi egy, összesen négymilliárd forintért, derül ki az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren közzétett hirdetményből.

Az Országos Mentőszolgálat június közepén, egy hónapos leadási határidővel írta ki az „OMSZ gépjármű javítás szolgáltatás2023” című tendert, aminek eredményét augusztusban már közölték is. Úgy tudjuk, azóta a szerződést is aláírták már a Mészáros Autó Javító Kft.-vel (így szerepel a cégnévben) - szúrta ki a 444.hu.

„A közbeszerzés tárgya: gépjárművek teljes körű garancia-és szavatossági időn túli javítása, melyeket Ajánlatkérő műhelyében bármely okból nem tud, vagy nem akar elvégezni,” írják az elvégzendő feladatról. Példaként többek közt a vizsgáztatást, a futómű- és motorjavítást, illetve a javítófényezést. A keretszerződés évi 1 milliárd forintról szól, négy éven át.

Egyetlen cég versenyzett a pályázaton Mészárosék ellen, de a Turcsán Autószervízt formai hibák miatt kizárták. A konkurens ajánlattevő hiánypótlásra egy sor adatot nem adott be, amiből úgy tűnik, hogy annyira nem törték magukat a tender elnyerésért.
Mészáros győztes cége eddig nem kapott nagy figyelmet, pedig a Mészáros Autó Javító Kft.-t már 2011-ben megalapította. 10 évvel később is még csak 113 milliós éves bevétele volt, ami tavaly már 651 millióra nőtt. Hogy készülnek valamira, azt jelezte, hogy tavaly a cégeszközállománya is felduzzadt 283 millióról 900 millióra. Megérte a befektetés, a mentősökkel kötött szerződés éves összege jóval nagyobb, mint a cég eddig rekordbevétele.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk