Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Október 16. 07:35, péntek | Belföld
Forrás: MTI

A missziókért imádkoznak vasárnap a magyar templomokban is

A missziókért imádkoznak vasárnap a magyar templomokban is

A missziókért és a hithirdetőkért imádkoznak vasárnap a magyarországi katolikus templomokban is a világmisszió napja alkalmából, és a perselypénzt az evangelizációra fordítják majd

- tájékoztatta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata az MTI-t.Emlékeztettek: a katolikus egyház 1926 óta minden év október harmadik vasárnapján tartja a világmisszió napját.

"Menjetek, tegyetek tanítványommá minden népet!" - mondta Jézus tanítványainak. E felhívást követik a világ számos országában tevékenykedő misszionáriusok, akiknek a célja Krisztus tanításának továbbadása az egész földkerekségen - írták.

Ferenc pápa a világnapra közzétett üzenetében úgy fogalmazott, a misszió nem más, mint szenvedélyesen szeretni Jézus Krisztust és ugyanakkor szenvedélyesen szeretni az embereket. Különösképpen a megszentelt életet élőkre vonatkozik, hogy hallgassák a Szentlélek hangját, amely arra hívja őket: menjenek el a missziók nagy peremvidékeihez, olyan emberek közé, akikhez még nem jutott el az Evangélium.

A katolikus egyházfő kitért arra, hogy a világban tevékenykedő számos szerzetesrend számára a II. Vatikáni Zsinat hozott missziós szemléletet, s mára már elterjedt az "interkulturalitás" a megszentelt életben. Kiemelte ugyanakkor: "napjainkban a missziónak szembe kell néznie a kihívással, hogy minden nép szükségét érzi a saját gyökereihez való visszatérésnek és saját kultúrája megőrzésének".

"Meg kell ismernünk és tisztelnünk kell más hagyományokat és filozófiai rendszereket is, és el kell ismernünk minden nép és minden kultúra számára a jogot, hogy saját hagyományából merítsen erőt Isten misztériuma megértéséhez és Jézus Evangéliumának befogadásához" - írta Ferenc pápa.

Címkék: misszió, templom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.