Városlista
2024. június 29, szombat - Péter, Pál

Hírek

2024. Május 27. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A múlt héten viharok és balesetek adták a legtöbb munkát a tűzoltóknak

A múlt héten viharok és balesetek adták a legtöbb munkát a tűzoltóknak

A 21. héten történt.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hetvennyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen hat ember sérült meg.

A viharos időjárás miatt kedden Győr-Moson-Sopron vármegyében tizenkét alkalommal kellett beavatkozniuk a hivatásos tűzoltóknak, főként Győrben és a környező településeken. Tizenegyszer riasztották az egységeket kidőlt fák miatt, egy esetben pedig villanyvezeték-szakadáshoz. Győrben, a Szigethy Attila úton és a Szabolcska Mihály utcában összesen hét platánfa dőlt ki, amelyek négy autót megrongáltak. Egy közintézményben keletkezett kár Győrben, a Szabolcska Mihály utcában az Építő- és Faipari Szakképző Iskola homlokzatának dőlt négy fa, amelyek megrongáltak egy ablakot, a homlokzatot, valamint az ereszcsatornát. A hivatásos egységek munkáját több önkéntes tűzoltó egyesület segítette, köztük a börcsi és a győrszemerei önkéntesek a Szigethy Attila úton és a Szabolcska Mihály utcában vettek részt a viharkárok felszámolásában. Két órán keresztül volt áramkimaradás Felpéc településen, amely százötvennyolc fogyasztási helyet érintett. A viharos időjárás miatt senki sem sérült meg.

Szalagkorlátnak hajtott egy személyautó szerda délután a 83-as főút 65-ös kilométerénél, a koroncói felhajtó közelében, a Pápa felé vezető oldalon. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban egy ember utazott, őt könnyű sérülésekkel kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai. A beavatkozás és a rendőrségi helyszínelés ideje alatt egy sávon haladt a forgalom az érintett útszakaszon.

Villanyoszlopnak hajtott egy személyautó csütörtök kora este Mosonmagyaróváron, a Kossuth Lajos utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet és segítettek a forgalmi akadály megszüntetésében. Az ütközés következtében a villanyoszlop kitört, csak a vezetékek tartották. A kocsiban ketten utaztak, ők nem sérültek meg. A műszaki mentés ideje alatt a forgalom egy sávon, váltakozva haladt.

Két személyautó ütközött péntek kora délután Kimlén, a Fő úton. A lébényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A két autóban összesen hárman utaztak, egyiküket a mentők kórházba szállították. A helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszt a forgalom elől elzárták.

Villámcsapás miatt keletkezett tűz egy fa szerkezetű kerti tárolóban szombat kora délután Sopronban, a Feketevárosi utcában. A soproni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral megfékezték a lángokat, amik a tárolóról nem terjedtek át másra. Személyi sérülés nem történt az eset során.

Személyautó és furgon ütközött vasárnap délben Lipóton, a termálfürdő előtti útelágazásnál. A lébényi hivatásos tűzoltók és a helyi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai áramtalanították a járműveket. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők ellátták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 28. 16:00, péntek | Helyi

Figyeljünk oda a nyári szünet veszélyeire!

Rendőrségi felhívás.

2024. Június 28. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Június 28. 09:00, péntek | Helyi

Ideiglenes változások a Budapestre irányuló vonatközlekedésben

Vágányzári információ

2024. Június 27. 16:00, csütörtök | Helyi

Pályázatot írt ki a Babót Jövőjéért Alapítvány

Pályázati felhívás