Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Október 07. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A nagy eső fokozottan terheli a vízelvezető árkokat

A nagy eső fokozottan terheli a vízelvezető árkokat

A katasztrófavédelem felhívása.

Az elmúlt évek során megváltozott időjárási körülmények egyre inkább ráirányítják a figyelmet a megelőzés és az öngondoskodás fontosságára.

A heves esőzések gyakran okoznak villámárvizeket, illetve a településeken végigzúduló csapadékáradatot. Több alkalommal is előfordult, hogy néhány óra alatt akár egy havi átlagos csapadékmennyiség is lezúdult, melyet képtelenek voltak elvezetni az érintett települések belterületi csapadékvíz elvezető rendszerei.

A heves esőzések által okozott károk elkerülhetők vagy jelentősen mérsékelhetők, ha a vízelvezető rendszereket folyamatosan karbantartjuk.

A közterületen lévő árkok, nyitott csatornák, folyókák, átereszek tisztántartása, a csapadékvíz akadálytalan elfolyásának biztosítása - az ingatlan előtti szakaszra terjedően - az ingatlan tényleges használójának kötelessége. Jáműbehajtók átereszeinek építése, karbantartása és tisztántartása minden esetben ugyancsak az ingatlan tényleges használójának, illetve tulajdonosának kötelessége.

A nagy mennyiségű csapadék következtében fokozottan terhelődhetnek a vízelvezető árkok, árokrendszerek, ezért rendszeresen el kell végezni a szükséges karbantartási munkálatokat, törekedve arra, hogy a vízelvezető rendszerek bármikor képesek legyenek betölteni rendeltetésüket. Az esőzések jelentős mennyiségű iszaphordalékot hordhatnak be az árkokba a szántóföldekről, földes utakról, melyek az árkok eliszapolódását okozzák.

Fontos, hogy az év minden időszakban ellenőrizzük az árkok, átereszek átjárhatóságát, tisztaságát, hiszen ezzel jelentős károktól óvhatjuk meg ingatlanunkat!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!