Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Augusztus 06. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

A nyári időszak veszélyeire figyelmeztet a rendőrség

A nyári időszak veszélyeire figyelmeztet a rendőrség

A nyári időszak veszélyeire, a nyíltvízi fürdőzés szabályaira, a lopásokra és a lakásbetörésekre, valamint a közlekedési balesetek megelőzésére hívta fel a figyelmet a rendőrség.

Németh Ágnes ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában azt mondta, nyáron fokozott veszélyforrás lehet a tiltott helyen fürdőzés, ezért csak a hatóságok által kijelölt, strandolásra alkalmasnak minősített helyeken menjenek az emberek a nyílt vizekbe. Ezeken a kijelölt helyeken vannak öltözők, mosdók, biztonságban lehet tárolni az értékeket. Kiemelte: a hatóságok folyamatosan ellenőrzik ezeknek a vizeknek a minőségét is.

Hozzátette, nagyon fontos, hogy ittasan, felhevült testtel ne menjen senki a vízbe, és balesetveszélyes a csónakokból, különböző vízi eszközökből a vízbe ugrálni.

Az osztályvezető jelezte: a bányatavaknál nem lehet tudni, milyen mély a víz és mi van a vízfelszín alatt, a folyóvizekben pedig a sodrás, a zúgók és az örvények lehetnek veszélyesek.

Megjegyezte: sokan arra hivatkoznak, hogy bár nem kijelölt strandon fürdőznek, ismerik a vizet, így nem érheti őket baj. Ez azonban tévedés, egy-egy áradás után átalakulhat a folyó szerkezete, amire nem lehet felkészülni - mondta.

A nyári időszak bűnmegelőzési kérdéseiről szólva az ezredes kiemelte: a nyári melegben sokan hagyják nyitva őrizetlenül szellőztetés miatt az ajtókat, ablakokat, vagy akár felügyelet nélkül a lakást, ezek pedig elősegítik a lopásokat. A nyaralásról a közösségi oldalakon közzétett fényképek is veszélyt jelenthetnek, hiszen jelzik, hogy a ház tulajdonosa nincs otthon.

Címkék: nyár, rendőrség, veszély

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.