Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Június 05. 05:01, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó:MTI

A pogányi repülőbaleset szemtanúit várja a rendőrség

A pogányi repülőbaleset szemtanúit várja a rendőrség

A pécs-pogányi repülőtér közelében múlt csütörtökön történt - két halálos áldozatot követelő - repülőbaleset szemtanúinak jelentkezését várja Pécsi Rendőrkapitányság

- olvasható a police.hu oldalon hétfő délután közzétett felhívásban. Azt írták: a kapitányság közlekedésrendészeti osztálya légi közlekedés gondatlanságból elkövetett veszélyeztetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az ügyben.

Múlt csütörtökön tesztrepülés közben lezuhant a Magnus Aircraft Zrt. eFusion típusú gépe a pécs-pogányi repülőtér közelében. A járműben utazó 61 éves és 42 éves férfi a helyszínen meghalt. A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Sárkány Sándor akkor azt mondta, hogy a balesetben két szerelő vesztette életét.

Popovics Dejan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője korábban az MTI-vel azt közölte, hogy az elektromos repülőgép csütörtökön 10 óra közül szállt fel, megtett két kört, majd ismeretlen okból lezuhant. A gép a repülőtértől körülbelül másfél kilométerre, az 58-as út keleti felén kukoricaföldre zuhant.

A pécs-pogányi repülőtér szomszédságában múlt szerdán tartották a Magnus Aircraft Zrt. repülőgépgyárának bokrétaünnepét. Az eseményen az épülő összeszerelő üzem legmagasabb pontjára kitűzött bokréta fölött a cég által gyártott két repülőgép is átrepült.

A Magnus Aircraft Zrt. azt közölte az MTI-vel, hogy a kísérleti gép tesztrepülés közben zuhant le. A balesettel kapcsolatban további tájékoztatást csak a hivatalos szakértői vizsgálat lezárta után adnak - írták akkor.

A Pécsi Rendőrkapitányság hétfői felhívásában azt kéri, hogy aki látta a balesetet vagy a körülményeiről információi vannak, hívja a 06-72-504-400-as telefonszámot vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számát, a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét vagy jelentkezzen személyesen a kapitányságon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.