Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Április 25. 10:11, csütörtök | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

A polgármester megköszönte az önkéntes tűzoltók belvíz elleni munkáját

A polgármester megköszönte az önkéntes tűzoltók belvíz elleni munkáját

Tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. április 22-i üléséről

Napirend előtt a polgármester köszönetet mondott a belvízveszély elhárításában részt vett személyeknek, valamint Csorna Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületének a rendkívüli védekezés során végzett munkájukért.

A képviselő-testület ülése első napirendi pontban tárgyalta és fogadta el az önkormányzat 2012. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról szóló beszámolót. Másodikként a Szociális és Gyermekjóléti Központ 2012. évi szakmai munkájáról szóló beszámolót tárgyalta meg a testület. A képviselő-testület a beszámolót elfogadta, egyben köszönetét fejezte ki az intézmény vezetőjének és dolgozóinak a végzett munkájukért.
Harmadikként tárgyalta a testület Csorna Város Önkormányzata 2012. évi gazdálkodásáról szóló beszámolót és a zárszámadásai rendelet alkotására vonatkozó javaslatot. A rendelet szerint a képviselő-testület az önkormányzat 2012. évi költségvetése végrehajtásáról szóló összesített beszámolót 2.904.214 E Ft bevétellel, 2.693.899 E Ft kiadással fogadta el.
Negyedik napirendi pontban az önkormányzat 2014. évi költségvetési koncepcióját tárgyalta meg és hagyta jóvá a testület.
Ötödikként szerepelt a napirenden a törvényességi felhívás megtárgyalására, valamint a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról és a közterületek tisztántartásáról, valamint a kerti hulladék kezeléséről szóló 37/2012. (XII. 18.) önkormányzati rendelet módosítására vonatkozó javaslat. A Gy-M-S Megyei Kormányhivatal törvényességi felhívásában megállapította, hogy a képviselő-testület a 37/2012. (XII. 18.) rendelet alkotása során túllépte a hulladéktörvényben rendeletalkotásra kapott felhatalmazás kereteit, mivel 2013. január 1-től nincs felhatalmazása hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj meghatározására. A képviselő-testület a felhívásban foglaltakkal egyetértett és ennek megfelelően módosította rendeletét.
Ezt követően módosította a testület a szociális és gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól szóló 10/2010. (III. 23.) önkormányzati rendeletét. A módosítást a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Központja által biztosított személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások intézményi térítési díjainak változása indokolta.
Felülvizsgálta a képviselő-testület a Szociális és Gyermekjóléti Központ működését és a felülvizsgálat alapján a Bölcsőde intézményegység csoportjainak számát 2013. szeptember 1. napjával 6-ról 5-re, az intézmény státuszainak számát 2013. augusztus 31. napjával 4 fővel csökkentette.
Megtárgyalta a testület a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület felé projektötletek benyújtására vonatkozó javaslatot és úgy döntött, hogy a játszótér felújítási program, valamint a tájékozódás megkönnyítése miatt útbaigazító jelzőtáblák kihelyezésére vonatkozó projektötletek megvalósítását támogatja.
Egyetértett a testület a közbiztonság növelését szolgáló térfigyelő kamera rendszer telepítését célzó pályázat benyújtásával, amelynek kiépítése, 10 M Ft támogatást igényelve összesen 14.169.998 Ft költségbe kerül.
Elfogadta a testület a hóvihar okozta épületkárok és védekezési költségek vis maior pályázat benyújtására vonatkozó javaslatot. A döntés alapján a képviselő-testület 2.316.900 Ft vis maior támogatási igényt nyújt be a Belügyminisztériumhoz a károsodott önkormányzati épületek helyreállítására és a védekezési költségek megtérítésére.
Döntött a képviselő-testület:
- a 2012. évben végzett pénzügyi-gazdasági ellenőrzések tapasztalatairól szóló beszámoló elfogadásáról,
- a csornai búcsúvásár 2013. augusztus 18-19-20. napokon való megrendezéséről,
- a „Jószív” Temetkezési Kft. munkájáról szóló tájékoztató elfogadásáról,
- a Művelődési Központ és Könyvtár működésének felülvizsgálatáról szóló tájékoztató elfogadásáról,
- 4. sz. fogorvosi körzet feladatainak ellátására kiírt pályázat elbírálásáról és új pályázat kiírásáról,
- a város településszerkezeti tervének, valamint a Csorna város külterületének övezeti rendszeréről és helyi építési szabályzatáról szóló 12/2002. (V. 31.) önkormányzati rendelet módosítására irányuló eljárás megindításáról kavicsbánya művelés lehetővé tétele miatt,
- az intézmények takarítására, karbantartására vonatkozó közszolgáltatói szerződés kötéséről a Vilmos Park Kft.-vel,
- a Vilmos Park Kft. 2012. évi mérlegének megállapításáról, valamint a nyereség felosztásáról,
- a Vilmos Park Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyásáról és javadalmazási szabályzatának elfogadásáról,
- a Csornahő Kft. 2012. évi mérlegének megállapításáról, a nyereség felosztásáról és javadalmazási szabályzatának elfogadásáról,
- a Pannon Víz Zrt.-vel történő vagyonátadási megállapodás megkötéséről,
- az önkormányzat 2013. évi költségvetése általános tartaléka terhére történő átcsoportosításról.

Zárt ülésen döntött a képviselő-testület a Csornai Kogenerációs Erőmű Kft. megvásárlásáról.


Dr. Döbrössy Adriennjegyző

Címkék: önkormányzat, csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.