Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Február 11. 10:31, csütörtök | Helyi
Forrás: saját forrás

A polgármester szerint elment a jegyző Csornáról, a jegyző szerint ő még itt van

A polgármester szerint elment a jegyző Csornáról, a jegyző szerint ő még itt van

Ki tudja ezt még követni? A Városháza továbbra is hallgat. Dani Richárd képviselő sajtótájékoztatója.

- Tegnap még azzal a szándékkal hívtam össze ezt a sajtótájékoztatót, hogy beszámoljak arról, hosszas küzdelem árán Horváth János Zoltánné képviselőtársammal kedden bejutottunk a polgármester asszonyhoz.- kezdte a Városháza előtt tartott mai sajtótájékoztatóját Dani Richárd önkormányzati képviselő (MSZP-DK). Azt kértük, tájékoztasson minket a jegyző távozásának okáról és körülményeiről. Azt állította, ő sem ismeri az okot, a jegyző benyújtotta a lemondását, amit ő kénytelen volt elfogadni. Nem tarthat itt erővel valakit, aki nem akar itt dolgozni. Első hallásra is úgy éreztem, ezer sebből vérzik ez a magyarázat. Semmi nem utalt arra, hogy a jegyző távozni készül, és ha ez igaz lenne, az sem indokolná a szigorú hírzárlatot. Érthetetlen!

Dani Richárd elmondta, hogy tegnap délután felhívta Németh Dórát, hogy elköszönjön tőle. Legnagyobb megdöbbenésére azt válaszolta, hogy korai az elköszönés, hiszen március 31-ig még a csornai önkormányzat köztisztviselője.

- Ki mond itt igazat?- tette fel a kérdést a képviselő. Polgármester asszonytól az eddig eltelt 11 nap alatt mindössze egy kétmondatos sajtóközleményre futotta, ami szerint 2016 február 1-i hatállyal mondott le a jegyző. Akkor ő már nem alkalmazottja a csornai önkormányzatnak. A volt jegyző szerint még 2 hónapig igen. Nincs megnyugtató válasz, csak újabb nyugtalanító kérdések.

Fel is sorolta a kérdéseit, ami a város egész lakosságát érinti. Megszűnt február elsején a jegyző jogviszonya, vagy nem? Milyen alkut kötött a volt (?) beosztottjával a polgármester? Hogy engedhette el bármilyen módon a jegyzőt az év legfontosabb feladata, a költségvetés előterjesztése előtt? Ha megszűnt a jegyző közszolgálati jogviszonya, ahogy a polgármester állítja, miért állapodott meg a jegyzővel, hogy elengedi a törvényben előírt 2 hónapos lemondási időt? Ha a jegyző közszolgálati jogviszonya március végéig tart, ahogy Németh Dóra állította, akkor miért nem dolgozik? Miért engedélyezi a polgármester, hogy két hónapig munka nélkül vegye fel a jegyzői fizetést? Ki mond itt igazat? Mi indokolja ezt a káros és nevetséges titkolózást?

- Ragaszkodom hozzá, hogy a következő testületi ülésen a polgármester asszony a munkaviszony megszüntetésének dokumentumait is bemutatva mondja már el végre az igazat! Ezért a helyzetért a polgármester asszony, mint a jegyző munkáltatója egy személyben felelős. Az egész város várja az őszinte válaszait.- zárta a tájékoztatóját Dani Richárd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa